• 020 754 2350

Unissasaarnaaja

Lisää kuvia

Unissasaarnaaja

Tapio Koivukari
Tuotenumero: 9789510407189

19,90 €
(29,70 €)

OVH: 33.00 €

Unenomaisen realistinen kertomus ilmestyksistä sekä ihmisisistä, jotka kaipaavat uskoa vaikka epäilevät.
TAI

Saatavuus: Varastossa


Tapio Koivukarin teemoiltaan ajankohtainen romaani Unissasaarnaaja sijoittuu 1940-luvun loppuun, suureen epävarmuuden aikaan, jolloin ihmisten mieliä askarruttivat niin tuomiopäivän aseet kuin itäisen naapurin uhka. Uskonnollinen hurmos tuntui vastaukselta tähän, ja useita paikallisia herätysliikkeitä syntyikin ympäri maata.

Kevättalvella 1949 alkaa Heinosen Jussin, köyhän mökkiläisen, 13-vuotias tytär nähdä näkyjä ja saarnata horroksessa. Sana kiirii kauas, sairaalloista tyttöä tullaan kuuntelemaan sankoin joukoin matkojenkin takaa.Tuulikin horrossaarnaajan kyvyt suistavat Heinosen perheen elämän totutuilta raiteiltaan ja kuten tällaisissa tapauksissa voi olettaakin käyvän, tilanteesta pyrkivät hyötymään myös ulkopuoliset ihmiset.

Unissasaarnaaja kuvaa suvereenisti niiin uskonnollista liikehdintää kuin kyläyhteisöä. Koivukari luo myös hienoja kuvia siirtolaisuudesta ja ulkopuolisuudesta.


Tapio Koivukari (TM) on raumalainen kirjailija, joka tunnetaan varsinkin länsirannikon ja Selkämeren saariston elämänmenon kuvaajana.

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Tapio Koivukari
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 WSOY
Formaatti Sid. 331s.