Tunteita päästä varpaisiin - Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena

26,30 € OVH: 32,90 €
Tilattavissa
SKU
9789523546233

Kirja kaikille tutusta tunteesta - jännityksestä.

Tunteita päästä varpaisiin - Kehotietoisuus lapsen ja aikuisen tunnetaitojen tukena

Jännitys tuntuu itse kullakin perhosina vatsassa, viha kiristää koko kehon ja ilo saa sen läikehtimään lämpimästi. Tunteet ovat kehollisia, eikä niitä voi käsitellä pelkästään järjen avulla. Rauhallinen hengitys ja tunteiden hyväksyminen tepsivät esimerkiksi jännitykseen tehokkaammin kuin sen toteaminen, että ”ei ole mitään syytä jännittää”.

Heli Mäkelä ja Tiia Trogen kertovat tässä kirjassaan, miten lapsi ja aikuinen voivat yhdessä opetella tunnistamaan ja purkamaan kehossa tuntuvia tunteita. Kehon ja mielen yhteyden vahvistuessa on helpompi sallia itselleen myös haastavat tunteet niitä tukahduttamatta. Kun tunteet pystyy elämään läpi, ne kuohuvat harvemmin yli.

Tunteita päästä varpaisiin tarjoaa runsaasti keinoja tunteiden keholliseen kohtaamiseen ja käsittelemiseen sekä turvan tunteen vahvistamiseen. Pienenä opitut taidot tukevat hyvinvointia läpi elämän!

Heli Mäkelä on tunnetaito-ohjaaja, sosionomi ja toimintaterapeutti. Hän on työskennellyt lapsiperheiden parissa koko työuransa, ja hänen Kasvun Taika -yrityksensä tarjoaa palveluja lapsille ja kasvattajille. Tiia Trogen on kouluttaja ja positiivisen kasvatuksen asiantuntija, joka on työskennellyt eri-ikäisten lasten parissa yli 20 vuotta. Hän on julkaissut aiemmin teoksen Ilo olla yhdessä - Positiivisen vanhemmuuden voima (2021).

Lisätietoja
Fyysinen koko 209 x 143 mm
Kirjailija / Artisti Heli Mäkelä, Tiia Trogen
Formaatti Nid. 244s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Lasten Keskus
Copyright 2019