Tunneäly varhaiskasvatuksessa

34,90 € OVH: 39,00 €
Varastossa
SKU
9789524519427

Lasten tunteiden huomioimisesta varhaiskasvatuksessa.

Olemme kaikki saaneet neurologisessa lottoarvonnassa voiton nimeltä tunneäly. Tuon potin arvoa mitataan jo varhaislapsuudessa. Kyky käsitellä, sanoittaa ja säädellä tunteita sekä käyttää tunteita vahvuutenamme ovat merkittäviä taitoja meistä jokaiselle. 

Lasten silmien läpi tavallinen päiväkotipäivä näyttää täysin toiselta kuin aikuisen. Se myös tuntuu täysin erilaiselta. Tunteiden huomioiminen varhaiskasvatuksessa jää silti helposti arkisen toiminnan ja stressin jalkoihin. 

Ymmärtämällä aivojen tunneprosesseja ja lasten keskinäisen kulttuurin erityispiirteitä kasvattajalle avautuu mahdollisuus tukea lasten emotionaalista kehitystä. Tunneälyn käytön avulla on mahdollista pohtia muun muassa sitä, milloin tunne menee järjen edelle ja miksi ja kuinka tunteet vaikuttavat toimintaamme. Tunneälyä kehitettäessä tavoitteena on löytää paras mahdollinen tapa toimia tunteiden ja niiden aiheuttamien reaktioiden kanssa. 

Teos avaa lasten tunnekehityksen vaiheita ja tunneälyn käsitettä. Kirja osoittaa, kuinka lasten ja aikuisten tunneäly näkyy päiväkodin arjessa, miten lasten tunnekasvatusta voidaan tukea ja millaisia työkaluja tähän on olemassa. 

Mirja Köngäs on päiväkotiarkea tutkinut filosofian tohtori, joka painottaa lapsinäkökulmaa tunnetutkimuksissa. Köngäs on lasten keskinäisen kulttuurin puolestapuhuja, ja teksteissään hän sivuaa myös neurobiologiaa kasvatuspsykologisella otteella. Lisäksi hän on kahden lapsen äiti ja entinen päiväkotityöntekijä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mirja Köngäs
Formaatti Nid. 250s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 PS-Kustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019