Tummanpunaiset vuodet - Messukylä-trilogian osa 2

20,50 € OVH: 25,00 €
Tilattavissa
SKU
9789527375358

Historiallisen romaanisarjan toinen osa Suomen sisällissodan jälkeistestä ajasta.

”Jos huomenna lähdet, niin palatessas et minua täältä enää löydä.” - Messukylässä asuvan pariskunnan Annin ja Matin avioliiton ongelmat kärjistyvät Mäntsälän kapinan alla talvella 1932. Samaan hetkeen tiivistyy myös sisällissodan jälkeisen Suomen yhteiskunnallinen kahtiajako. Kahden erilaisista lähtökohdista tulevan ihmisen avioliitto on kuin perhepiiriin tuotu kansallinen trauma, joka etsii purkautumiskanaviaan 1920-1930 -lukujen murroksissa.

Kirja Tummanpunaiset vuodet kuljettaa lukijansa vuoden 1918 sisällissodan lyömien haavojen, yleismaailmallisen pula-ajan sekä nousevien poliittisten ääriliikkeitten aikaansaaman yhteiskunnallisen epävakauden kautta kohti kansallista yhtenäisyyttä, joka löytyy vasta Talvisodan alla 1939.

Annin ja Matin sekä muiden kirjan henkilöhahmojen kautta nousevat esiin myös erilaiset eettiset, poliittiset ja moraaliset kysymykset. Puolen valitseminen ja oman tiensä löytäminen ei aina ole helppoa.

Siksi romaani toimii myös peilinä nykyajalle. Voimme kysyä, kuinka paljon tämän päivän arvostukset ja pyrkimykset ovat yhteisiä menneitten aikojen ihmisten vastaaville. Olemmeko oppineet mitään? Vastausten etsiminen voi parhaimmillaan avata lukijalle tervehdyttäviä näköaloja aikaamme.

Kiehtovan tarinan kehyksenä on Tampereen seutu pellava- ja puuvillatehtaineen sekä tiiliruukkeineen. Jari Kuusi on pappi ja historian tuntija. Kirja on itsenäinen jatko-osa tamperelaisen kirjailijan Piinaviikko 1918 -teokselle (Väyläkirjat 2018).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jari Kuusi
Formaatti Sid. 463s,
Julkaisuvuosi, julkaisija 2020 Väyläkirjat
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Aava
    Aava
    25,20 € OVH: 28,00 €
Copyright 2019