Timotei-kastekynttilä

8,90 €
Varastossa
SKU
4820100000009

Korkealaatuinen kotimainen käsinvalettu Timo Sarpanevan suunnittelema kastekynttilä. Kynttilässä kuvattuna Pyhän Hengen kyyhkynen ja kastemalja. Pakkaus kertoo kasteen merkityksestä. Aito Juhava kynttilä.

Korkealaatuinen kotimainen käsinvalettu Timo Sarpanevan suunnittelema Timotei-kastekynttilä.

100 % steariinia, paloaika 10,5 h. Kynttilässä kuvattuna Pyhän Hengen kyyhkynen ja kastemalja. Pakattu lahjarasiaan, jossa on tietoa kasteen lahjasta ja kastekynttilän valon symboliikasta. Koko 330 x 46/13 mm. Tuotetta on tilattavissa myös laatikoittain (15 tai 35 kpl). Aito Juhava kynttilä.

Kynttilärasian tekstit:

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä. Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni: kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea, mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."

Matt. 28:18-20

Kaste on kirkon pyhä toimitus, sakramentti, jossa ihminen otetaan osaksi Jumalan perheväkeä ja Jeesuksen opetuslapseksi. Jumala kutsuu kastetun nimeltä omakseen ja antaa hänen sisimpäänsä Pyhän Henkensä synnyttämään uskoa, luottamusta ja rakkautta.

Kasteeseen liittyy monia symboleja, jotka avaavat kasteen rikasta merkitystä. Yksi kasteeseen liittyvä symboli on kynttilä merkkinä iankaikkisesta elämästä, jonka usko Jeesukseen meille lahjoittaa. Kynttilän liekki viittaa myös Jeesukseen maailman valona, joka valaisee elämämme kulun niin, ettemme kulje enää pimeässä (Joh. 8:12)

Kastekynttilän valkoinen väri puolestaan on ilon, kiitollisuuden, puhtauden ja pyhyyden vertauskuva. Kaste kantaa kristittyä läpi koko elämän.

Copyright 2019