Symbolien pitopöydässä - Ruokakulttuuria ja maistuvia merkityksiä

14,90 € OVH: 33,90 €
Varastossa
SKU
9789522889140
Symbolien pitopöydässä avaa kiehtovasti ruokailun kulttuurihistoriaa ohi makujen ja johdattaa syvemmälle siihen liittyviin merkityksiin, sisältöihin ja tapoihin.

Liisa Väisäsen teos Symbolien pitopöydässä – Ruokakulttuuria ja maistuvia merkityksiä vie värikylläiselle elämysmatkalle ruoan ja syömisen kulttuurihistoriaan.

Ihminen tarvitsee ravintoa elääkseen, mutta ruoassa on kyse paljon enemmästä kuin pelkästä ravinnosta. Ruokailu on sosiaalista ja rituaali, jonka avulla voidaan osoittaa yhteenkuuluvaisuutta tai vastaavasti sulkea pois. Eri maissa ja kulttuureisssa ruokailuun liitetään omanlaisiaan merkityksiä ja tapoja, jotka liittyvät muun muassa ruokailutilanteisiin, ruoka-aineisiin, aterioihin ja ruokailuvälineisiin. Ruokailu onkin kieli, jossa symbolit toimivat sanoina. Runsaasti kuvitettu Symbolien pitopöydässä johdattaa lukijan ruoan ja ruokailun rikkaaseen ja kiehtovaan kulttuurihistoriaan. 

Liisa Väisänen on uskonnolliseen taiteeseen erikoistunut taidefilosofi, tuottelias tietokirjailija, monipuolinen kulttuurivaikuttaja, suosittu luennoitsija sekä opas ja matka-asiantuntija. Vuonna 2009 hänelle myönnettiin Pro Arte -mitali ja vuonna 2010 Martti Ahtisaari -mitali. Vuonna 2016 hän sai kirkkotaiteen Engel-palkinnon. Liisa Väisänen asuu Espanjassa.

Lisätietoja
Fyysinen koko 310 mm x 244 mm x 20 mm
Kirjailija / Artisti Liisa Väisänen
Formaatti Sid. 176 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019