Sutinaa ja suhmurointia - Suomen luonnon ihmeellisiä asukkaita

29,60 € OVH: 32,90 €
Varastossa
SKU
9789523544871

Eriskummallisia perhesuhteita, kavalia huijareita, elämänmittaisia liittoja ja lyhyitä lemmenhuveja - kun kotoista luontoa tarkkailee, saippuaoopperakin jää juonenkäänteissä kakkoseksi.

Sutinaa ja suhmurointia on mainio aarrearkku jokaiselle Suomen luonnosta kiinnostuneelle.

 

Sutinaa ja suhmurointia vie ennenkokemattomalle retkelle Suomen luonnon asukkaiden - eläinten, kasvien ja sienten - pariin. Tiesitkö, että kääpä on kylmäverinen murhaaja? Ja että haahkaäiditkin kaipaavat omaa aikaa ja vievät poikueensa siksi päiväkotiin? Entä sen, että puut suosivat sukulaisiaan? Ja että viattoman oloinen maariankämmekkä on petollisempi kuin puhtoinen ulkomuoto antaa olettaa?

Teos ei tyydy toistelemaan tuttua luontotietoutta vaan nostaa eloisasti esiin yllättäviä asioita, joita harva tietää tutuistakaan kasveista ja eläimistä. Kirja innostaa luontoon ja näyttää, että jokaisella lajilla on oma ainutkertainen tehtävänsä luonnon monimuotoisuudessa.

Minttu Heimovirta on biologi ja eräopas. Hän on työskennellyt pitkään toimittajana Ylen luonto- ja tiedeohjelmissa ja toimittanut mm. suositun tv-sarjan Elävät puut. Heimovirta asuu Ylläksellä. Hän on tottunut luonnossa kulkija, joka osaa myös eräoppaana avata kiinnostavasti luonnon suuria ja pieniä ihmeitä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Minttu Heimovirta
Formaatti Sid. 211s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019