Sisälle Septuagintaan

28,00 €
Varastossa
SKU
9789519217710
Artikkelikokoelma johdattaa monipuolisesti heprealaisen Raamatun kreikankielisen version Septuagintan syntyyn, kieleen kuin vaikutushistoriaankin.

Septuaginta eli heprealaisen Raamatun kreikankielinen versio on kaikkien raamatunkäännösten äiti ja varhaisten kristittyjen "Raamattu".  Sisälle Septuagintaan on suomalaisten asiantuntijoiden artikkelikokoelma, joka toimii monipuolisena ja innostavana johdantona Septuagintan maailmaan: Kirjan 21 artikkelia avaavat vivahteikkaasti tekstikokoelman syntyä, historiaa, kieltä, käännöstapaa, vaikutusta ja tutkimusta. Samalla paljastuu, että Septuagintaan tutustuminen on tärkeää jokaiselle, joka haluaa ymmärtää Raamatun tekstien historiaa ja kehityskulkuja.

Suomalainen Septuaginta-tutkimus on maailmankuulua, ja kirjan artikkelit heijastavat sen moniulotteisuutta. Osa artikkeleista keskittyy yhteen teemaan, esimerkiksi Septuagintan käsikirjoituksiin tai tekstin "toimittamiseen" antiikissa. Toiset puolestaan pureutuvat yksittäisiin Raamatun kirjoihin: näkyykö esimerkiksi Jesajan kirjan kreikannoksessa kääntäjän teologia? Kirjaan ovat antaneet panoksensa niin emeritaprofessorit Anneli Aejmelaeus ja Raija Sollamo kuin nuoret tutkijatkin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Anneli Aejmelaeus, Katja Kujanpää ja Miika Tucker (toim.)
Formaatti Nid. 320 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Suomen eksegeettinen seura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019