Sisäinen kristinusko - polku syvenevään ihmisyyteen

22,90 € OVH: 27,90 €
Tilattavissa
SKU
9789523790711

Sisäinen kristinusko - polku syvenevään ihmisyyteen.

Sisäinen kristinusko - polku syvenevään ihmisyyteen - Mitä on sisäinen kristinusko? Mikä on sen sanoma?

Pohdintaa herättävä teos lukijalle, joka on kasvanut juutalais-kristillisen perinteen piirissä, mutta kokee kuitenkin sen ahtaaksi ja omaa ajattelua rajoittavaksi. Esitetty sisäinen näkökulma tuo etualalle ajatuksen henkisestä kehitysmahdollisuudesta.

Kirjan lähtökohtana on ajatus Jeesuksesta juutalaisuuden radikaalina uudistajana. Jeesus toi esiin uuden jumalakuvan kovasta ja rankaisevasta Jahvesta rakastavaan ja anteeksi antavaan Isään. Ihmisen on mahdollista päästä Isän rakkauden yhteyteen osoittamalla rakkautta elämän runtelemille, heikoille ja halveksituille lähimmäisilleen.

Kirjan keskeinen sisältö koskee muutosprosessia, jossa rinnakkain kulkee havaintokyvyn kehittyminen ja mielenmuutos sisäisen psykologisen todellisuuden ja ulkoisen todellisuuden suhteen. Jeesuksen elämänymmärrys valaisee molempia. Teoksen näkökulma saattaa myös avata tuoreita mahdollisuuksia Kirkon uudistumiseen.

Kirjan teksti ei ole tieteellistä vaan se on lähinnä mystiikkakirjallisuutta - sisäinen näkökulma.

Markku Mäkelä on porilainen kirjailija. Hän on tehnyt ammatillisen uransa tutkijana kemianteollisuudessa. Mäkelän kiinnostus henkisyyttä, symboleja, myyttejä ja esoteraa kohtaan heräsi 11-vuotiaana.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Markku Mäkelä
Formaatti Nid. 149s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Basam Books
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019