Siivetönnä en voi lentää

20,70 € OVH: 23,00 €
Varastossa
SKU
9789518781632

Siivetönnä en voi lentää on mielenkiintoinen kristillinen dekkari

Jouko Rädyn dekkari Siivetönnä en voi lentää vie lukijansa kirkolliseen maailmaan. Rädyn aiemmista romaaneista tuttu Joensuun keskusrekisterinjohtaja Ahola on muuttanut vastaavaan tehtävään Turkuun. Sinne saapuu 2000-luvun alkupuolella myös hollantilainen Joop van der Merve perustamaan uutta seurakuntaa.

Voiman seurakunta lähteekin kirjaimellisesti lentoon. Se tarjoaa jotakin uutta, käärii pumpuliin ja antaa elämyksiä, kun taas luterilaisessa kirkossa pappikin on menettämässä uskonsa.

Mutta mitä tapahtuu heille, jotka eivät lennä? Tai heille, jotka kaipaavat pumpulin sijasta apua syyllisyyden ja kuoleman kysymyksiin?

Kun keskusrekisterin rappukäytävästä löytyy ensin yksi ruumis ja kohta toinenkin, Ahola huomaa törmäävänsä yhä uudelleen Voiman seurakuntaan.

Jouko Räty (1946-2021) julkaisi useita kirkolliseen maailmaan sijoittuvia dekkareita, joista postuumisti ilmestyvä Siivetönnä en voi lentää jäi hänen viimeiseksi käsikirjoituksekseen.

Turun maisemiin sijoittuva kirja kuuluu ns. cozy crime- eli hyvän mielen dekkareihin, mutta siinä sukelletaan hyvinkin syvälle henkilöiden pohtiessa, riittääkö pelkkä tunne korvaamaan uskon, ja voiko syyllisyyden tuosta vain unohtaa. Kirjoittaja ei puolustele sen enempää luterilaista kirkkoa kuin uusseurakuntaakaan: molemmissa on puolensa ja puolensa

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jouko Räty
Formaatti Sid. 160s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Herättäjä-Yhdistys
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019