Sielua särkee - mistä apu. Pohdintaa ripin mahdollisuuksista ihmisen hädässä

22,50 € OVH: 25,00 €
Varastossa
SKU
9789523740068

Sielua särkee - mistä apu

Millä tavalla toisen ihmisen katse ja ymmärrys voivat viestiä syyllisyyden painamalle, että hän on rakkauden arvoinen?

Millä tavalla toisen ihmisen katse ja ymmärrys voivat viestiä syyllisyyden painamalle, että hän on rakkauden arvoinen?

Ritva Uhingin kirja Sielua särkee – mistä apu, käsittelee tarvetta tulla kuulluksi ja nähdyksi tilanteessa, jossa sielua särkee. Ripissä on paljon terapeuttisia aineksia, kuten vaitiolovelvollisuus, keskittynyt läsnäolo ja ihmisen kokemusten jakaminen.


Eri kirkkokunnilla on erilaisia rippikäytäntöjä. Luther suositteli iloisen omantunnon saamista. Tuomasmessussa rippi voi merkitä myös hengellistä vuosihuoltoa.
Kirja kannustaa hengellisen työn tekijöitä – niin teologeja kuin maallikkoja - hyödyntämään rippiä työssään entistä rohkeammin.

”Rippi menneisyyden kahleiden murtajana ja uuden tulevaisuuden avartajana on kirkkojen yhteinen lahja aikamme ihmiselle. Kirja osoittaa asiantuntevasti ja selkeästi, miten ajankohtainen ja käyttökelpoinen tämä lahja on tilanteessa, jossa elämän mielekkyys himmentyy ja muutkin tukipilarit horjuvat.”
Arkkipiispa emeritus John Vikström

”Ritva Uhinki pohtii kiinnostavasti ripin merkitystä itsetuntemuksen lisäämisessä ja itselle anteeksi antamisessa. Kirja auttaa terapeutteja ja sielunhoitajia ymmärtämään toimintaansa ja innoittaa lukijoita lisäämään itseymmärrystään.”
Koulutuspsykoanalyytikko Johannes Myyrä

Ritva Uhinki on pitkän uran tehnyt psykoanalyytikko. Hän on potilastyön ohella toiminut työnohjaajana useissa eri työyhteisöissä ja psykoterapeuttien kouluttajana. Hänet tunnetaan myös uniretriittien ja hiljaisuuden retriittien ohjaajana.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ritva Uhinki
Formaatti Sid. 112 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2020 Päivä
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019