Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia

29,90 € OVH: 31,90 €
Varastossa
SKU
9789511452454

Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia on ravisteleva ja viihdyttävä kirja Raamatun tekstien syntyhistoriasta.

Vuoden kristillinen kirja 2023 ehdokas 

Raamattu on maailman myydyin ja siteeratuin kirja. Kautta aikojen pyhän kirjan lauseita on valjastettu myös politiikan ja vallankäytön perusteiksi. Raamatun kertomukset pulpahtavat pintaan myös täysin maallisissa yhteyksissä.

Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia -kirja kertoo Raamatun käsikirjoitusten rikkaasta historiasta tieteellisellä otteella mutta kepeästi ja uusiin näkökulmiin haastaen.

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu?  Varhaisimpina aikoina Raamatun sisältö siirtyi ja sitä levitettiin kirjurien tekeminä tekstikopioina. Inhimillisistä syistä tekstiin tuli mukaan virheitä ja väärintulkintoja. Kiinnostavimpia ovat ne muokkaukset, joita tehtiin tekstiin harkiten joko uskonnollisten tai poliittisten tarkoitusperien palvelemiseksi. Raamattu on muovautunut jatkuvasti kirjurien käsissä. Esimerkiksi monijumalaisuutta sensuroitiin ja naisten asemaa häivytettiin. 

Psykologi ja teologian tohtori Ville Mäkipellon ja väitöskirjatutkija Paavo Huotarin teos johdattaa lukijan viihdyttävästi ja helposti lähestyttävällä tavalla Raamatun käsikirjoituksiin ja niiden tutkimukseen.

KIRJAILIJAVIERAILU Sacrumin myymälässä maanantaina 28.8 klo 16.30 Ville Mäkipelto ja Paavo Huotari
Tervetuloa kuulemaan kirjailijoita ja osallistumaan keskusteluun!

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ville Mäkipelto, Paavo Huotari
Formaatti sid. 225 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Otava
Copyright 2019