Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia

29,90 € OVH: 31,90 €
Varastossa
SKU
9789541452454

Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia on ravisteleva ja viihdyttävä kirja Raamatun tekstien syntyhistoriasta.

Raamattu on maailman myydyin ja siteeratuin kirja. Kautta aikojen pyhän kirjan lauseita on valjastettu myös politiikan ja vallankäytön perusteiksi. Raamatun kertomukset pulpahtavat pintaan myös täysin maallisissa yhteyksissä.

Sensuroitu - Raamatun muutosten vaiettu historia -kirja kertoo Raamatun käsikirjoitusten rikkaasta historiasta tieteellisellä otteella mutta kepeästi ja uusiin näkökulmiin haastaen.

Miten pyhinä pidettyjä tekstejä on historian saatossa muokkailtu?  Varhaisimpina aikoina Raamatun sisältö siirtyi ja sitä levitettiin kirjurien tekeminä tekstikopioina. Inhimillisistä syistä tekstiin tuli mukaan virheitä ja väärintulkintoja. Kiinnostavimpia ovat ne muokkaukset, joita tehtiin tekstiin harkiten joko uskonnollisten tai poliittisten tarkoitusperien palvelemiseksi. Raamattu on muovautunut jatkuvasti kirjurien käsissä. Esimerkiksi monijumalaisuutta sensuroitiin ja naisten asemaa häivytettiin. 

Psykologi ja teologian tohtori Ville Mäkipellon ja väitöskirjatutkija Paavo Huotarin teos johdattaa lukijan viihdyttävästi ja helposti lähestyttävällä tavalla Raamatun käsikirjoituksiin ja niiden tutkimukseen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Ville Mäkipelto, Paavo Huotari
Formaatti sid. 225 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Otava
Copyright 2019