Riparikirja

17,45 € OVH: 19,40 €
Tilattavissa
SKU
9789522882301
  • Osta 20 hintaan 15,40 € /kpl ja säästä 12 %
  • Osta 100 hintaan 14,80 € /kpl ja säästä 15 %
  • Osta 300 hintaan 14,30 € /kpl ja säästä 18 %

Uusimman rippikoulusuunnitelman mukainen riparikirja.

Riparikirja on rippikoululaisen oma kirja.

Rippikoulusuunnitelmaan 2017 tehty Riparikirja lähestyy rippikoulua ja nuoren elämää ilmiöistä käsin. Kirjassa painotetaan nuoren osallisuutta ja omaa kokemusta sekä digitaalista toimintaympäristöä.

Rippikouluikäisten Lauran, Valon ja Leonin kanssa pohditaan elämää ja uskoa. Pienten elämystarinoiden lisäksi rippikoululaisen kirja sisältää perusoppiaineksen, monipuolisia tehtäviä, muistiinpanotilaa, katekismuksen sekä 20 laulua nuotteineen. Elämänmakua kirjaan tuo myös Pauli Salmen kuvitus.

Riparikirja soveltuu ajatusten herättämiseen, opitun työstämiseen ja syventämiseen. Kirjaa voi käyttää myös käsikirjan tapaan. Kirjan jokaisessa luvussa on neljä osiota:

  • Tarina: Luku alkaa lyhyellä kertomuksella, joka liittää luvun asiasisällön nuorten elämään. Jokaiseen tarinaan liittyy pohdintakysymys, jota nuoret voivat pohtia itsenäisesti, pienryhmissä tai koko ryhmän kanssa. 
  • Ydin: Luvun keskeinen asiasisältö on tiiviinä tekstinä, jonka ydinasia on vielä kiteytetty omaksi laatikokseen.
  • Tehtävät: Jokaisessa luvussa on tehtäviä, joiden avulla nuori voi miettiä sitä, miten opittua voi soveltaa hänen omaan elämäänsä. Tehtävät voi tehdä yksilötöinä tai ryhmissä. Suurimman osan tehtävistä voi tehdä suoraan kirjaan. Kirjassa on myös muistiinpanotilaa muita tehtäviä varten.
  • Musiikki: Jokaisessa luvussa on laulun nuotit ja lauluun liittyvä viriketeksti. Lauluja voidaan käyttää osana luvun teeman työstämistä opetustuokioissa ja hartauksissa.

Kirjan lopusta löytyvät ulkoläksyt ja katekismus sekä muistiinpanotilaa. Rippikoulusuunnitelma 2017 määrittelee kaikille yhteisiksi opeteltaviksi uskontunnustuksen, Isä meidän -rukouksen, Herran siunauksen ja kymmenen käskyä. Tähän kirjaan on liitetty myös seuraavat tekstit: pienoisevankeliumi, rakkauden kaksoiskäsky, kultainen sääntö, apostolinen siunaus ja kaste- ja lähetyskäsky.

Sari Autio on teologi ja opettaja, jolla on monipuolinen kokemus niin rippikoulu- kuin koulumaailmasta. Vilppu Huomo työskentelee kasvatustyön pastorina Espoon seurakuntayhtymässä ja Elina Törrönen nuorisotyöohjaajana Leppävaaran seurakunnassa Espoossa. Musiikkipedagogi Antti Vuori vastaa sarjan musiikista.

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Sari Autio, Vilppu Huomo, Elina Törrönen, Antti Vuori
Saatavuus Saatavana
Formaatti Nid. 168 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2018 Kirjapaja
Copyright 2019