Pitkospuut

5,90 € OVH: 26,00 €
Varastossa
SKU
9789524756105

Mielenkiintoisesti polveileva kertomus sotavuosien aikaisesta ja jälkeisestä Suomesta.

Pitkospuut kertoo "Laukkuryssä" Sergeistä, joka viettelee suutarin tyttären, Ellin. Tyttö pääsee piiaksi kirkkoherran perheeseen, jossa hänellä on hyvät oltavat. Tilanne ei pahene, vaikka Elli synnyttää pojan Sergeille. Mies ei tiedä pojasta mitään, koska on joutunut pakkotyöhön vankileirille. Myöhemmin hänet koulutetaan partisaaniksi ja lähetetään tuhotöihin Suomeen. Hän jää kuitenkin kiinni ja joutuu kenttäoikeuteen.

Sergein poika Eetu on päässyt ylioppilaaksi. Nyt hän toimii upseerina Suomen armeijassa ja kuulustelee vihollisen kätyreitä. Hänelle on ajan myötä selvinnyt, että hän on venäläisen miehen poika, joten hän hakee Elli-äitinsä katsomaan Sergeitä. Vaikka on kulunut kauan siitä kun Elli on nähnyt Sergein ensimmäisen ja viimeisen kerran, hän tunnistaa miehen Eetun isäksi. Lain mukaan Sergeille kuuluisi kuolemantuomio, mutta Eetu saa muutettua sen kahden vuoden pakkotyöksi.

Sotien jälkeen Sergei muuttaa nimensä ja onnistuu piiloutumaan Valpon kätyreiltä eikä joudu pakkoluovutetuksi Neuvostoliittoon. Hän menee Suomessa naimisiin ja tulee uskoon.
Tässä jännittävässä kirjassa seurataan kolmen sukupolven elämää itäisessä Suomessa vuosina 1910-1950. Kerronta etenee sujuvasti, ja tapahtumat pitävät mielenkiintoa yllä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Viljo Perttula
Formaatti Sid. 176s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2013 Päivä
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Hengellisen tarinan helmiä
  Hengellisen tarinan helmiä
  25,90 € OVH: 32,90 €
 2. Harvennus
  Harvennus
  28,90 € OVH: 32,90 €
 3. Pienten pyhien eväät
  Pienten pyhien eväät
  12,00 € OVH: 20,00 €
Copyright 2019