Pastoraalisääntö - Laulujen laulun selitys - Kirje Leanderille

25,00 €
Varastossa
SKU
9789527272152

Teos sisältää kolme kristillisen spiritualiteetin historiaan vaikuttanutta tekstiä: Pastoraalisääntö, Laulujen laulun selitys ja Kirje Leanderille. 

Pastoraalisääntö, Laulujen laulun selitys, Kirje Leanderille

Gregorius I Suuri (paavina 590-604) tulkitsi Raamattua intohimoisella ja mielikuvituksellisella tavalla.

Kirje Leanderille valottaa Gregoriuksen työskentelytapaa ja raamattunäkemystä. Kirjeestä ovat peräisin vaikutusvaltaiset sanat: ”Raamattu on kuin leveä ja syvä joki, jossa lammas voi kahlata, mutta elefantti uida.”

Laulujen laulun selitys on Gregoriuksen mystiikanteologian tiivistelmä ja edustava esimerkki kristillisestä Laulujen laulun tulkintaperinteestä.

Niteen laajin teksti on Gregoriuksen Pastoraalisääntö (Regula pastoralis), jota voi sanoa keskiajan merkittävämmäksi johtamistaidon oppikirjaksi. Gregorius laati tämän käsikirjan piispoja varten, mutta siinä on opetusta kaikille johtotehtävissä toimiville. Gregorius kysyy, mikä on ihmisen syy hakeutua paimenvirkaan, millaisia luonteenpiirteitä häneltä vaaditaan ja miten hänen on osattava käsitellä erilaisia ihmisiä. Tärkein johtajan ominaisuus on nöyryys.

Tekstien käännökset ja johdannot on kirjoittanut teologian tohtori Miikka E. Anttila, joka on kääntänyt myös Gregoriuksen Evankeliumisaarnat (Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja 300).

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Gregorius Suuri
Formaatti Nid. 221s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Tule, Pyhä Henki
  Tule, Pyhä Henki
  26,10 € OVH: 29,00 €
 2. Etsivässä työssä
  Etsivässä työssä
  34,65 € OVH: 38,50 €
 3. Elävä kirkko
  Elävä kirkko
  22,90 € OVH: 26,90 €
Copyright 2019