Pastoraalisääntö Laulujen laulun selitys, Kirje Leanderille

25,00 €
Varastossa
SKU
9789527272152

Pastoraalisääntö, Laulujen laulun selitys, Kirje Leanderille avaa Raamattua paavi Gregorius I Suuren tavalla.

Pastoraalisääntö, Laulujen laulun selitys, Kirje Leanderille

Gregorius I Suuri (paavina 590-604) tulkitsi Raamattua intohimoisella ja mielikuvituksellisella tavalla. Tässä niteessä on kolme kristillisen spiritualiteetin historiaan vaikuttanutta tekstiä häneltä.

Kirje Leanderille valottaa Gregoriuksen työskentelytapaa ja raamattunäkemystä. Kirjeestä ovat peräisin vaikutusvaltaiset sanat: ”Raamattu on kuin leveä ja syvä joki, jossa lammas voi kahlata, mutta elefantti uida.”

Laulujen laulun selitys on Gregoriuksen mystiikanteologian tiivistelmä ja edustava esimerkki kristillisestä Laulujen laulun tulkintaperinteestä.

Niteen laajin teksti on Gregoriuksen Pastoraalisääntö (Regula pastoralis), jota voi sanoa keskiajan merkittävämmäksi johtamistaidon oppikirjaksi. Gregorius laati tämän käsikirjan piispoja varten, mutta siinä on opetusta kaikille johtotehtävissä toimiville. Gregorius kysyy, mikä on ihmisen syy hakeutua paimenvirkaan, millaisia luonteenpiirteitä häneltä vaaditaan ja miten hänen on osattava käsitellä erilaisia ihmisiä. Tärkein johtajan ominaisuus on nöyryys.

Tekstien käännökset ja johdannot on kirjoittanut teologian tohtori Miikka E. Anttila, joka on kääntänyt myös Gregoriuksen Evankeliumisaarnat (Suomalaisen Teologisen Kirjallisuusseuran julkaisuja 300).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Gregorius Suuri
Formaatti Nid. 221s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Suomalainen Teologinen Kirjallisuusseura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Kärsimys ja lohdutus
  Kärsimys ja lohdutus
  Tarjoushinta 4,50 € Norm. hinta 5,40 €
 2. Pitkospuut
  Pitkospuut
  5,90 € OVH: 26,00 €
 3. Paimenen päiväkirja
  Paimenen päiväkirja
  24,70 € OVH: 28,00 €
 4. Varustaudu matkalle valtakuntaan
  Varustaudu matkalle valtakuntaan
  22,50 € OVH: 25,00 €
Copyright 2019