Paras leikkini - Muumiohipasta vakoojaoraviin

29,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789523451889

Paras leikkini - Muumiohipasta vakoojaoraviin laajentaa ja syventää käsitystä leikistä elämää kantavana voimana ja korostaa leikin merkitystä.

Paras leikkini - Muumiohipasta vakoojaoraviin

Mitä tekevät krokotiilisankarit? Kuinka kuumaa on lumipallosaunassa? Mitä tapahtuu, kun leikitään käsijalkahoosiannaa?

Paras leikkini pohjautuu satoihin erilaisia leikkejä kuvaaviin kertomuksiin, joita ovat kirjoittaneet leikkijät itse. Oman lapsuuden paras leikki on voinut olla tuttu kisailu kavereiden kanssa tai jotain aivan erityistä ja itse keksittyä. Tarinat tavoittavat leikkien hauskuuden ja jännityksen ainutlaatuisella tavalla.

Teos laajentaa ja syventää käsitystä leikistä elämää kantavana voimana sekä kuvaa, miten tärkeää vapaa ja tuotteistamaton leikki on leikkijöilleen. Tällaista leikkiä ei voi korvata millään muulla. Siksi on tarpeen vaalia leikin vaatimaa tilaa ja mielentilaa, kun lasten ajankäyttö on muuttumassa muun muassa digitalisaation ja luontosuhteen haurastumisen vuoksi.

Lapsille merkitykselliset leikit auttavat ymmärtämään, mitä kenties olemme menettämässä, mitä on tullut tilalle ja mistä on hyvä pitää kiinni. Paras leikkini avaa näkökulmia leikkien muutokseen ja pysyvyyteen, ja samalla se virittää myös lukijan muistelemaan omia parhaita leikkejään.

Marjatta Kalliala, FT, toimii Helsingin yliopistossa dosenttina. Hän on syvästi ja laajasti kiinnostunut leikistä tutkijana ja leikkijänä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Marjatta Kalliala
Formaatti Sid. 414s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019