Naiset pyhyyden tulkkeina - Kirjoituksia uskonnosta, sukupuolesta ja elämästä antiikista uudelle ajalle

32,40 € OVH: 36,00 €
Varastossa
SKU
9789523452374

Kiehtova näkymä naisten elämään - sosiaaliseen, yhteiskunnalliseen ja uskonnolliseen asemaan - kristillisen, juutalaisen ja islamilaisen kulttuurin piirissä eri aikoina. 

Teoksessa Naiset pyhyyden tulkkeina  ainutlaatuista tietoa naisten elämästä antiikista uudelle ajalle on kerätty muun muassa naisten kirjoittamien kirjeiden, runojen, päiväkirjojen, muistelmien pyhiinvaelluskertomusten ja kantaa ottavien kirjoitusten muodossa Euroopasta, Latinalaisesta Amerikasta, Pohjois-Afrikasta ja Lähi-idästä.

Antiikin ja varhaiskristillisen ajan naisten ajatuksista ja kohtaloista kertoo esimerkiksi Perpetuan ja Felicitaksen marttyyrikertomus. Keskiajan naisten ääni kuuluu muun muassa trubaduurilyriikassa, oppikirjassa suufilaisuuden perusteista ja juutalaisten naisten teksteissä Kairosta. Varhaiselle uudelle ajalle johdattavat niin katoliset nunnat kuin naiset reformaatioiden pyörteissä.

Kirjoituksissaan naiset pohtivat uskontoa ja naisena olemisen ehtoja yhtäältä vaimon, äidin ja lesken ja toisaalta nunnan, mystikon, marttyyrin ja hallitsijan rooleista käsin. Uskontoa sekä sen arvoja ja perinteitä tulkitaan arkielämän näkökulmasta, mutta teksteissä pohditaan myös opillisia ja naisen asemaan liittyviä kysymyksiä.

Kaikki kirjoitukset on suomennettu suoraan alkukielestä, ja jokaiseen suomennokseen liittyy perusteellinen johdanto.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Virpi Mäkinen & Elina Vuola (toim.)
Formaatti Sid. 380 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019