Sanan kortteeri - Lukijaystävällinen esseekokoelma

5,00 €
Varastossa
SKU
9789527168882

Mielenkiintoinen ja nimensä mukaisesti lukijaystävällinen kokoelma esseitä arkielämästä.

Kirjailija, rovasti Risto Kormilaisen uutuus Sanan kortteeri on hänen kolmas esseekokoelmansa ja kaikkiaan 45. teos hänen monipuolisessa ja laajassa tuotannossaan. 

Uudessa teoksessa Kormilainen kertoo kirjojensa taustoista ja kirjallisen matkansa vaiheista, joka alkoi esikoisrunojen kokoelmalla On joku toinen päivä kuin eilinen vuonna 1976. Sen jälkeen hän on julkaissut runoja, novelleja, romaaneja, esseitä, hartaus- ja meditaatiotekstejä. 

Sanan kortteeri -teos koostuu 12 esseestä, joissa Kormilainen käsittelee erilaisia aiheita aika-käsitteestä tangon ja virren kosketuspintoihin. Hän löytää paljon yhtymäkohtia tangosta ja virrestä. Molemmat kattavat kokonaisvaltaisesti ihmisen tunneskaalan ja tulkitsevat niin iloa kuin kaipuutakin. Ne toimivat eri tilanteissa henkisinä ja hengellisinä turvaverkkoina. 

Martti Lutherin virsistä Kormilainen vetää näkymiä tämän päivän arkeen. Lutherin virret ovat elämän ja uskon tulkkeja tuoreesti myös nykyajassa. 

Kormilainen kirjoittaa lukemisesta henkisenä vireyttäjänä ja kannustaa niin lapsia kuin nuoriakin kirjojen ääreen löytämään seikkailuja ja rikastuttamaan mielikuvitusta. 

Kormilainen kertoo myös 1950-luvun merkittävästä, mutta unohdetusta runoilijasta, vieremäläisestä Kalervo Hortamosta. Hän oli suurten salojen tulkki, jonka laulullinen ja kuvallinen runous on innoittanut useita säveltäjiä. 

Monien yhteensattumien summa ja humoristinen on essee, jossa Kormilainen kertoo matkastaan Viron presidentin Lennart Meren virka-Mersun takapenkillä. Autoilu ja historia yhdistyvät esseessä herkullisella tavalla. 

Sanan kortteeri -esseekokoelma on monipuolinen, aiheiltaan tuore ja ilmaisultaan alaotsikon mukaisesti lukijaystävällinen. 

Risto Kormilainen on tehnyt pitkän kirkollisen uran toimien viimeksi Suomussalmen kirkkoherrana ja Kainuun lääninrovastina. Näistä viroista hän jäi eläkkeelle 2018.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Risto Kormilainen
Formaatti Sid. 141s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2019 Väyläkirjat
Copyright 2019