Murrettu leipä - Jumala ilmaisee itsensä eukaristiassa

12,90 € OVH: 25,00 €
Varastossa
SKU
9789527375181

Tunnetun karmeliittaisän pohdiskelua Murretusta leivästä - ehtoollisesta.

Miljoonat kristityt eri puolilla maailmaa kokoontuvat erityisesti pyhäpäivinä nauttimaan ehtoollista, kirkon pyhää ateriaa. Ehtoollisen yksi nimi on eukaristia, joka merkitsee kiitosta ja kiitollisuutta.

Kirjailija, karmeliittaisä Wilfrid Stinissen (1927–2013) pitää tätä nimeä parhaimpana, koska se kuvaa osuvasti aterian luonnetta.

Nyt suomennetussa kirjassaan Murrettu leipä Stinissen kuvaa eukaristian sisältöä: Jumalan oma rakkaus annetaan meille todelliseksi ruoaksi — ei mietiskelyn kohteeksi, eikä vain seurattavaksi esimerkiksi. Jos syö ja juo tätä rakkautta, tulee itse ruoaksi ja juomaksi.

Rakkauden olemukseen kuuluu itsensä antaminen. Leivän murtaminen kirkon pyhässä ateriassa kutsuu meitä toteuttamaan Kristuksen käskyä Jumalan ja lähimmäisen rakastamisesta.

Kirjan on suomentanut oululainen tietokirjailija, TL Veijo Koivula.

Esipuheessaan  Kuopion hiippakunnan piispa Jari Jolkkonen toteaa seuraavasti: 

Stinissenin kirja tuo raikkaan lisän ehtoollisen eli eukaristian salaisuudesta käytävään mietiskelyyn, varsinkin kun sen suomennos ilmestyy hetkellä, jolloin kansainvälisen pandemian takia miljoonat kristityt viettävät pääsiäistä ilman eukaristiaa ja ikävöivät aikaa, jolloin he taas pääsevät polvistumaan Herran aterialle. Esitän lämpimät kiitokset kirjan suomentajalle ja kustantajalle.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Wilfrid Stinissen
Formaatti Sid. 144s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2020 Väyläkirjat
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019