Muinais-Venäjän myytti - Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

29,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789523452084

Muinais-Venäjän myytti - Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia kertoo perusteita Venäjän toimintaan eilen ja tänään.

Muinais-Venäjän myytti - Kiovan Rus, Ukraina ja vanhan Venäjän historia

Valta-asema tarvitsee aina rinnalleen oikeutuksen, ja vankimmat perusteet vallankäytölle tarjoaa ylevä tarina. Venäjän virallisessa retoriikassa voittava kertomus on ollut näkemys ikiaikaisesta Muinais-Venäjästä, joka ulottuu lännessä Puolaan, Baltiaan ja Suomeen saakka. Tämä tulkinta historiasta ei ole kuitenkaan Vladimir Putinin ja hänen aikalaistensa keksintöä, vaan sillä on jopa vuosisatoja vanhat perinteet. Helmikuussa 2022 tällä historiakuvalla perusteltiin hyökkäystä Ukrainaan.

Muinais-Venäjän myytti -teoksessa palkittu historioitsija Jukka Korpela kertoo Itä-Euroopan historiallisen kehityksen viikinkiajalta Pietari Suuren valtakauteen ja täydentää monia vanhentuneita käsityksiä Venäjästä, Ukrainasta ja niiden muotoutumisesta.

Samalla hän selvittää, milloin ja mitä tarkoitusta varten käsitys Moskovan ortodoksisesta ylivallasta rakentui. Olisiko Venäjä voinut olla myös turkinkielinen muslimivaltio? Kertovatko tuhat vuotta vanhat pyhimyselämäkerrat ja kronikat, että Ukraina ei ole valtio eivätkä ukrainalaiset itsenäinen kansa? Oliko Muinais-Venäjää olemassakaan?

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jukka Korpela
Formaatti Sid. 318s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Copyright 2019