Mooseksen testamentti - Vapautuksen, ilmoituksen ja lain alku

26,10 € OVH: 29,00 €
Varastossa
SKU
9789518781625

Mooseksen testamentti - Vapautuksen, ilmoituksen ja lain alku kertoo pintaa syvemmältä Mooseksn elämästä.

Mooseksen testamentti - Vapautuksen, ilmoituksen ja lain alku on  syväluotaava teos Mooseksen elämään.

Oliko Mooses egyptiläinen, midianilainen vai oliko hän, niin kuin Vanhan testamentin mukainen käsitys kuuluu, heprealaisten orjien jälkeläinen? Miten hänelle selvisi, että Jumalan nimi on Jahve? Onko kertomus israelilaisten exoduksesta Egyptistä vailla historiallista pohjaa? Mitä merkitsee, että Mooses sai kymmenen käskyn lain vuorella?

Urpo Karjalaisen uutuusteos Mooseksen testamentti - Vapauden, ilmoituksen ja lain alku hakee vastauksia näihin perustaviin ja ihmisen mittapuulla lähes ikuisiin kysymyksiin. Kirjassa perehdytään myös siihen, millä tavalla Sigmund Freud arvioi Mooseksen perinnön osuutta 1900-luvun alkupuolen juutalaisvihamielisessä Keski-Euroopassa.

Kirjassa julkaistaan kommentaareineen myös Mooseksen testamentti -niminen teos, joka on kirjoitettu ensimmäisen kristillisen vuosisadan alussa. Tämä Suomessa toistaiseksi melko tuntemattomaksi jäänyt teos kuvaa hyvin Mooses-hahmon tärkeyttä juutalaisuudessa. Kristittyjen vakaumukseksi tuli, että Jeesus Nasaretilainen on Moosesta suurempi profeetta.

Urpo Karjalaisen uusin teos korostaa Raamatun kirjoitusten pysyvää ja ajatonta merkitystä. Kirja auttaa hahmottamaan sitä, kuinka paljon nykyistenkin ihmisten ajattelun perustassa on näiden muinaisten tekstien vaikutusta.

Lisätietoja
Fyysinen koko 216 x 151 mm
Kirjailija / Artisti Urpo Karjalainen
Formaatti Sid. 295s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Herättäjä-Yhdistys
Copyright 2019