Mitä on kipu

35,10 € OVH: 39,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523703063

Terveystieteiden tohtorin syvällistä analyysia kaikille tutusta elämää rajoittavasta tunteesta.

Mitä on kipu käsittelee ainakin joskus kaikkia vaivaa tunnetta, kun pistää, jyskyttää, jomottaa, viiltää, repii, puristaa. Onko kipua poteva tuomittu elämään onnettomana? Onko hyvä elämä tarjolla vain kivuttomille?

Pystymme yleensä yksityiskohtaisesti kuvailemaan, millaista kipu on, mutta harvoin pysähdymme pohtimaan, mitä kipu on. Kivun olemuksen ymmärtäminen kuitenkin johdattaa kohti parempaa elämänlaatua.

Tässä kirjassa kipua käsitellään sen määritelmän mukaisena kokemuksena, johon ovat yhteydessä monet tunteisiin, ajatuksiin ja elämäntilanteeseen vaikuttavat asiat. Kivun pysyvyyden hyväksyminen vaatii muutosta ajattelutavassa, sillä mitä kielteisemmät ajatukset kipua kohtaan on, sitä heikompi on elämänlaatu. Kirja johdattaa lukijan tarkastelemaan omaa kipukokemustaan ja etsimään hyvän elämän lähteitä kroonisesta kivusta huolimatta. Teos tarjoaa myös tärkeää tietoa kivun hoidon tueksi, sillä usein kivun hoidossa keskitytään vain kipuun eikä ihmiseen, joka sitä potee.

Kipua ei voita sotimalla sitä vastaan. Sen voittaa lopettamalla sodan. Elämä voi olla antoisaa kroonisesta kivusta huolimatta.

Terveystieteiden tohtori Tapio Ojala on OMT-fysioterapeutti, joka on työskennellyt erityisesti kroonista kipua potevien kanssa. Ojala voi samastua kroonista kipua sairastaviin, koska hän itsekin sairastaa pitkäaikaista selkäkipua.

Lisätietoja
Fyysinen koko 210 x 144 mm
Kirjailija / Artisti Tapio Ojala
Formaatti Nid. 220s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Tuumakustannus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Henkisyys vastaan materialismi
    Henkisyys vastaan materialismi
    38,70 € OVH: 43,00 €
  2. Rakas Kongoni
    Rakas Kongoni
    26,55 € OVH: 29,50 €
Copyright 2019