Minä vaan kysyn - Iättömät, ajattomat kolumnit

21,60 € OVH: 24,00 €
Varastossa
SKU
9789527375693

Minä vaan kysyn

Kokoelma sisältää 60 kolumnia, joissa Kormilainen käsittelee elämänläheisellä tavalla kainuulaisuuden perimmäistä olemusta niin kielen, maiseman kuin mielenkin kautta: ”Kaenuun kansa alako rakentoa taloja liki viissattoa vuotta sitten voarojen peälle.”

Runoilija, rovasti ja kirjallisuuskriitikko Risto Kormilainen on julkaissut uuden teoksen, kolumneja sisältävä kokoelman Minä vaan kysyn.

Kolumni on moni-ilmeinen, tuore ja raikas, joka väläyttää elämän eri puolia ajankohtaisella, mutta myös ajattomalla tavalla. Se on kuin virkistävä lähdevesi vaelluksella, joka rohkaisee uuteen matkaosuuteen. Kormilainen on tehnyt pitkän uran niin kirjailijana kuin pappinakin. Hän toimi Suomussalmen kirkkoherrana ja lääninrovastina vuoteen 2018, jolloin jäi eläkkeelle.

Kormilainen kuljettaa lukijansa kirjallisuuden lähteille kertomalla mm. Veikko Huovisesta, Eino Säisästä, Mauri Sariolasta, Yrjö Jylhästä ja Lauri Viidasta. Mika Waltari näyttäytyy niin koulu- ja opiskelutoverien kautta, joita Kormilainen on haastatellut 1980-luvulla.

Kirjallisuuden herkkuhetket tuovat veden kielelle, hyvinvointia haetaan niin metsäpolulta kuin hiihtoladulta, päiväkirjat antavat perspektiiviä, värit avaavat niin tunteita kuin aatteitakin ja kaskuista saadaan voimaa arkeen. Kolumnit liikkuvat hyvin monenlaisissa ja yllättävissäkin aihepiireissä. Kirjailijalle ominainen viehko huumori pulppuilee siellä täällä näissä ajattomissa kolumneissa.

Minä vaan kysyn on Kormilaisen 49. teos. Teoksen kannen on tehnyt nuori kainuulainen taiteilija Niina Kemppainen.

 

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Risto Kormilainen
Formaatti Sid. 160 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Väyläkirjat
Copyright 2019