Mikael Agricola, Turku ja Suomi

34,00 €
Varastossa
SKU
9789529479221
Mikael Agricola, Turku ja Suomi

Mikael Agricola, Turku ja Suomi

Mikael Agricola tunnetaan suomen kirjakielen perustajana, luterilaisena reformaattorina ja Uuden testamentin suomentajana. Hän teki elämäntyönsä Suomen Turussa, ensin piispan sihteerinä, sitten koulumestarina ja lopulta piispana. Tämä kirja esittelee monipuolisesti Agricolan elämäntyötä, Agricolan ajan Turkua ja Agricolaa koskevaa uutta tutkimusta.

Kirjan julkaisee Mikael Agricola -seura. Se on tieteellinen seura, joka perustettiin vuonna 2006 edistämään ja tukemaan Agricolaa koskevaa tutkimusta ja tekemään tunnetuksi Agricolan elämäntyötä ja sen merkitystä. Tämän kirjan kirjoittajat ovat seuran piirissä toimivia asiantuntijoita. Kirjan artikkelit perustuvat seuran kokouksissa ja seminaareissa pidettyihin esitelmiin.

Mikael Agricola-seuran toimintaan kuuluu olennaisena osana retkeily Agricolan jalanjäljillä sekä Suomessa että ulkomailla. Osa tämän kirjan kuvista on seuran retkillä otettuja valokuvia. Takakannen kuvassa joukko seuran jäseniä Wittenbergin yliopiston sisäpihalla kuuntelemassa Juhani Holman opastusta. Yliopiston seinään on kiinnitetty tunnetuista opiskelijoista kertovia kylttejä.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Kaisa Häkkinen, Tanja Toropainen, toim.
Formaatti Nid.272s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Mikael Agricola-seura
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Tunnetartunta
  Tunnetartunta
  35,90 € OVH: 39,90 €
 2. Opin tien kotiin
  Opin tien kotiin
  8,90 € OVH: 30,00 €
 3. 1+2 - Lukujen merkitys Raamatussa
  1+2 - Lukujen merkitys Raamatussa
  13,40 € OVH: 14,90 €
Copyright 2019