Matkalla ohjaajuuteen

27,10 € OVH: 30,10 €
Varastossa
SKU
9789522470553

Matkalla ohjaajuuteen on oppikirja työnohjauksen ammattilaisille ja aiheesta kiinnostuneille.

Matkalla ohjaajuuteen  on tarkoitettu kaikille niille, joiden työssä ohjaaminen on keskeisessä asemassa. Se soveltuu oppikirjaksi etenkin sosiaali- ja terveysalan, lapsi- ja perhetyön sekä nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen perustutkintojen opiskelijoille ja muillekin työnohjauksesta kiinnostuneille. Teos käsittelee kokoavasti asioita, joista ohjaaminen rakentuu. Koska ne toistuvat samana riippumatta ympäristöstä tai ryhmästä, kirjaa voi hyödyntää monissa eri yhteyksissä.

Kirja kuvaa laajasti ohjaamisen käytäntöjä sekä yksilöiden että ryhmien näkökulmasta. Käytäntöjen lisäksi teos käsittelee ohjaajan itsetuntemuksen merkitystä, ohjaajaksi kasvamista, vuorovaikutustaitoja sekä moniammatillisuutta ja verkostotyötä. Ohjaaminen nähdään kokonaisvaltaisena toimintana, jossa ohjaajan persoona on tärkeä työväline. Lukukohtaiset tiivistelmät, soveltavat tehtävät sekä havainnollinen kuvitus tukevat asioiden omaksumista.

Tiina Kalliola toimii nuoriso- ja vapaa-ajanohjauksen lehtorina Keski-Uudenmaan ammattiopistossa. Arja Kurki työskentelee erityiskasvatuksen lehtorina ja Marjaana Salmi nuorisotyön lehtorina Järvenpään Seurakuntaopistossa. Tutta Tamminen-Vesterbacka on vammaispalveluita kehittävän Yhteinen elämä -projektin projektipäällikkö.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tiina Kalliola, Arja Kurki, Marjaana Salmi, Tutta Tamminen-Vesterbacka
Formaatti Nid. 164s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Kirjapaja
Copyright 2019