Maailma koronan jälkeen - Keskustelukirjeitä

24,90 € OVH: 31,90 €
Varastossa
SKU
9789523752191

Maailma koronan jälkeen — Keskustelukirjeitä

Taloustieteilijä ja piispa pohtivat ihmiskunnan tulevaisuutta perinteisiä ajatusmalleja ravistelevassa kirjeenvaihdossa.
Koronaviruksen aiheuttama pandemia muutti nopeasti elämän ja arjen kaikkialla maailmassa. Palaako maailma entiselleen vai jäävätkö muutokset pysyviksi?

Herättävää keskustelua maailman tilasta ja koronan jälkeisestä ajasta.

Korona-aika on valaissut jo nyt lukuisia tuhoisia kehityspiirteitä, joihin ihmiskunnan olisi aikoja sitten pitänyt puuttua korjaavin toimenpitein. Markkinatalouden ongelmat ovat käyneet ilmeisiksi, kun ihmisten ahneus on johtanut luonnon tuhoutumiseen. Luonto on ollut tähän asti talouden raaka-aineiden varasto ja kaatopaikka, mutta tämä tie on johtanut umpikujaan. Myös globalisaatio on joutunut kriisiin juuri, kun sitä tarvittaisiin mm. ilmastokriisin ja muita koko maailmaa koskevien ongelmien ratkaisemisessa.

Kirjeenvaihto rakentaa polkuja tulevaisuuteen havaittujen uhkien ja mahdollisuuksien pohjalta: yhtäältä pohditaan, miten voidaan vahvistaa olemassa olevaa hyvän kierrettä ja toisaalta arvioidaan, mitä aivan uutta ja poikkeuksellista voidaan löytää matkalla koronan jälkeiseen aikaan.

Mikko Heikka on emerituspiispa, joka toimi Espoon hiippakunnan ensimmäisenä piispana 2004-2012.

 
Vesa Kanniainen on Helsingin yliopiston kansantaloustieteen emeritusprofessori. 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mikko Heikka, Vesa Kanniainen
Formaatti Sid. 318 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2021 Minerva
Copyright 2019