Luominen ja evoluutio - Miten usko ja tiede kohtaavat?

26,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789523451346

Teos on mukaansatempaava, jokaista ihmistä haastava älyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta käydyn keskustelun maailmaan.

Ihmisen alkuperää koskevat käsitykset koskettavat meitä kaikkia: ne vaikuttavat väistämättä muodostamaamme ihmiskuvaan ja näkemykseen siitä, mitä hyvä elämä on. Ovatko ihminen ja maailma Jumalan aikaansaannoksia, vai onko elämä kehittynyt vähitellen ja omalakisesti? Luominen ja evoluutio on mukaansatempaava älyllinen tutkimusmatka luomisesta ja evoluutiosta käydyn keskustelun maailmaan. Vaikka teos keskittyy erityisesti tarkastelemaan evoluutiosta käytyä väittelyä kristinuskon piirissä, käsittelee se samalla myös monipuolisesti koko tieteen ja uskonnollisen uskon suhdetta.

Teoksessa sivutaan useita teologisia, filosofisia ja luonnontieteellisiä kysymyksiä, kuten syntiinlankeemusta, aurinkokeskisen maailmankuvan muodostumista, nuoren maan kreationismia, älykästä suunnittelua ja toisaalta tiedeuskoa ja tiedekritiikkiä. Se auttaa lukijaa ymmärtämään omastaan poikkeavia ja oudoiltakin vaikuttavia käsityksiä ja haastaa näin muodostamaan omia perusteltuja näkökantoja.

Erkki Vesa Rope Kojonen, TT, on dogmatiikan dosentti ja toimii tutkijatohtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti E.V. Rope Kojonen
Formaatti Nid. 250 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Gaudeamus 2021
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019