Lestadiolainen ja katolinen - Näkökulmia pohjolan kristillisyyteen

22,50 € OVH: 24,90 €
Varastossa
SKU
9789523960817

Lestadiolainen ja katolinen -kirja kokoaa kahden teologin, Joona Korteniemen ja Emil Antonin, kymmenvuotisen lestadiolais-

Lestadiolaisuus on Suomen suurin herätysliike ja katolisuus on suurin kristillinen kirkkokunta maailmassa. Uskonsuuntien väliltä löytyy selkeitä yhtäläisyyksiä mutta myös eroja.

Lestadiolainen ja katolinen -kirjassa pohditaan, miltä lestadiolaisuus näyttäytyy katolisesta näkökulmasta. Entä uskovatko katolilaiset ja lestadiolaiset, että vain heidän joukoissaan voi pelastua? Mitä lestadiolaisuus voisi oppia katolisuudelta, entä katolisuus lestadiolaisuudelta?

Lestadiolainen ja katolinen - Näkökulmia pohjolan kristillisyyteen -kirja kokoaa kahden teologin, Joona Korteniemen ja Emil Antonin, kymmenvuotisen lestadiolais-katolisen ystävyyden satoa.

Kirjasta löytyy myös aiemmin Hulluinhuonelainen- ja Katolista hapatusta-blogeilla julkaistuja kirjoituksia Lars Levi Laestadiuksesta, vanhoillislestadiolaisesta seurakuntaopista, liikkeen 1970-luvun hoitokokouksista ja Kaikki synnit -tv-sarjasta. Lisäksi omasta tiestään vanhoillislestadiolaisuudesta katolisuuteen kertovat Minna Korjonen ja Pekka Palokangas. 

Kirja päättyy Emil Antonin lestadiolais-katoliseen matkaraporttiin Suomen ja Ruotsin Lapista, herätysliikkeen historiallisilta ydinseuduilta. Onko lestadiolais-katolinen hengen yhteys mahdollista?  

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Emil Anton, Joona Korteniemi
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Väyläkirjat
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
  1. Elisabet II: Usko, voima ja luottamus
    Elisabet II: Usko, voima ja luottamus
    29,90 € OVH: 34,90 €
  2. Ida Elina
    Ida Elina
    27,90 € OVH: 35,00 €
Copyright 2019