Lars Levi Laestadius - Yksi mies, seitsemän elämää

18,90 € OVH: 40,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523541818

Lars Levi Laestadius - Yksi mies ja seitsemän elämää -kirja valaisee uudella tavalla Laestadiuksen persoonaa sekä hänen kiinnostavia ajatuksiaan. 

Lars Levi Laestadius oli Lapin pappi. Mutta sen lisäksi hän oli myös paljon muuta: saamelainen, kielentutkija, kirjailija, lehtimies, ekologi, botanisti, Linnen etevä oppilas ja Lapin maiden ahkerin kasvientutkija, uskonnonfilosofi ja -psykologi sekä etnografi, saamelaisten mytologian kirjoittaja ja uskontotieteilijä. Ruotsin kuningas nimitti Laestadiuksen ranskalaisen La Recherche -retkikunnan saamelaisoppaaksi ja botanistiksi, ja ansioistaan hän sai ensimmäisenä pohjoismaalaisena 1841 Ranskan Kunnialegioonan ritariristin.

Lars Levi Laestadius - Yksi mies ja seitsemän elämää -kirja valaisee uudella tavalla Laestadiuksen persoonaa sekä hänen kiinnostavia ajatuksiaan mm. Jumalasta ja naisen ja miehen välisestä suhteesta. Teoksessa on aikakauteen liittyvä valokuvakuvitus.

Juha Pentikäinen on Helsingin yliopiston uskontotieteen emeritusprofessori, Risto Pulkkinen Helsingin yliopiston uskontotieteen dosentti.

2. uudistettu painos. 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Juha Pentikäinen, Risto Pulkkinen
Formaatti Sid. 216s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2. painos 2019 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019