• 020 754 2350

Kotona viidakkokylässä

Lisätiedot

Lisätiedot

Kirjailija / Artisti Mikkonen Aune
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 Suomen Lähetysseura
Formaatti sid. 176 s.

Kotona viidakkokylässä

Pirkko Luoma lähti raamatunkäännöstyöhön urim-heimon pariin Papua-Uuteen-Guineaan vuonna 1978. Työ piti aloittaa aivan alusta - urimin kielen kirjakielen luomisesta. Aune Mikkosen kirjoittama kirja antaa värikkään ja elämänläheisen kuvan urim-heimon elämästä ja siitä, miten Laningwapin kylästä sademetsän keskellä muodostui Pirkon koti.
TAI
28,80 €

OVH: 32.00 €

Tuotenumero: 9789516244351

Saatavuus: Varastossa


Kotona viidakkokylässä – Pirkko Luoma Papua-Uudessa-Guineassa kertoo Luoman ja hänen työtovereidensa raamatunkäännöstyön vaiheista ja elämästä urim-heimon parissa Laningwapin kylässä. Pirkko Luoma lähti Papua-Uuteen-Guineaan raamatunkäännöstyöhön Suomen Lähetysseuran ja Wycliffe Raamatunkääntäjät -järjestön lähettämänä vuonna 1978 ja asuessaan kyläläisten keskuudessa pääsi ainutlaatuisella tavalla osalliseksi urimilaisten elämäntavoista ja kulttuurista. Vanhat animistiset uskomukset elivät vahvoina kristinuskon rinnalla, vaikka välillä koettiin herätyksiä.


Luoma työtovereineen loi urimin kielelle kirjakielen ja alkoi kääntää Raamattua. Apuna heillä oli urimia äidinkielenään puhuvia, joita raamatunkääntäjät kouluttivat jatkuvasti. Luoma palasi Suomeen vuonna 2009 mutta jatkaa edelleen raamatunkäännöstyötä Kajaanista ja on säännöllisesti yhteydessä Papua-Uuteen-Guineaan Skypen, internetpuhelujen, avulla.


Kotona viidakkokylässä -kirjan kirjoittaja, teol. kand. Aune Mikkonen, on Pirkko Luoman lapsuudenystävä ja ensimmäisiä, jotka vierailivat Luoman luona Papua-Uudessa-Guineassa. Kirja on syntynyt kirjeiden, Luoman päiväkirjojen ja monien keskustelujen pohjalta.

Saatat olla kiinnostunut myös näistä

Arkielämää Pyhässä maassa

Arkielämää Pyhässä maassa

21,60 €
Ars Sacra

Ars Sacra

152,10 €
Rakkaudella, kummisi

Rakkaudella, kummisi

15,00 €
Tytöt ja pojat ehtoollisella

Tytöt ja pojat ehtoollisella

32,40 €