Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa

32,20 € OVH: 36,00 €
Varastossa
SKU
9789520442286

Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa -kirja vie lukijan matkalle piispan elämänvaiheisiin ja hengelliseen etsintään. Missä ihminen voi kokea olevansa kotona? Mistä löytyy hengellinen koti? 

”Paratiisin kaipuu pitää meidät liikkeellä.”  

Elämässä on kyse tien kulkemisesta. Kirjailija Johanna Venho tekee matkoja piispa Mari Leppäsen kanssa tämän elämän tärkeille paikoille aina pohjoissavolaisesta kesämökistä Velkuan saarelle ja Poitsilan hiljaisuuden luostarista syksyiseen retriittiin Utössä. Kotimatkoja Mari Leppäsen kanssa -kirjassa avautuu näkymä lapsuudesta aikuisuuteen ja piispan rooliin. Matkoilla keskustellaan ja annetaan hiljaisuuden puhua. Mari ja Johanna etsivät kirkkojen avoimia ovia ja katsovat ulos ikkunasta alttarin takana.

Mari Leppänen on tullut tunnetuksi rohkeana yhteiskunnallisena kannanottajana ja lasikattojen murtajana, ja pitkän tien hän on kulkenut myös oman hengellisyytensä kanssa. Millainen pieni tyttö oli Käpylässä tutkijavanhempien viidentenä lapsena varttunut Mari? Mitä hän ajatteli elämästä nuorena aikuisena? Mitkä periaatteet hänelle ovat luovuttamattomia nyt, Turun piispana ja keski-ikäisenä, aikuistuvien lasten äitinä?

Leppänen vihittiin Turun piispaksi helmikuussa 2021. Sitä ennen hän oli noussut julkisuuteen ensimmäisenä lestadiolaisen liikkeen piiristä tulevana naisena, joka vihittiin papiksi. Monien muiden luottamustehtävien ohella hän on kristillistä spiritualiteettia vaalivan Hiljaisuuden ystävät ry:n hallituksen puheenjohtaja. Kesällä 2021 hän oli mukana perustamassa pyhiinvaelluskeskusta Turun tuomiokirkon yhteyteen.

Johanna Venho on palkittu kirjailija ja runoilija, joka kirjoittaa sekä aikuisille että lapsille. Hän on saanut kirjailijantyöstään useita tunnustuksia, ja hänen tuotantoaan on käännetty monille kielille. Sylvi Kekkosesta kertovalla historiallisella romaanillaan Ensimmäinen nainen Venho oli ehdolla vuoden 2019 Finlandia-palkinnon saajaksi. Hän on kirjoittanut myös suuren suosion saaneet elämäkertateokset talousvaikuttaja Anne Brunilasta ja näyttelijä Martti Suosalosta.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Johanna Venho
Formaatti Sid. 414s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2024 Tammi
Saattaisit olla kiinnostunut myös näistä tuotteista
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019