Konehengittäjä ja assistentti

19,90 €
Varastossa
SKU
9789515689832

Konehengittäjä ja assistentti on fiktiivinen kertomus vammaisen henkilön elämänkokemuksista.

Konehengittäjä ja assistentti

"Elämäsi potilaana on vain raapaisu oikeasta elämästä!", kiteyttää toimittaja Sakarias Nousiainen tunnelmansa oltuaan pari vuoroa harjoittelemassa avustamistani. En pysty hengittämään ilman konetta ja lihasvoimani riittävät hyvin vähään. Tarvitsen apua vuorokauden ympäri, mutta en ole suinkaan potilas.

Toimittaja Nousiainen, tässä kirjassa Saku, on mielikuvituksen tuotetta, mutta kirjan tapahtumat ovat todellisia kohtauksia valitulta ajanjaksolta. Niin ikään Sakun asennoituminen on minulle moneen kertaan koettua elämäni varrella.

Saku haluaisi kirjoittaa paljastavan juttusarjan vammaisen ihmisen arvottomasta elämästä. Siksi hän jää vajaaksi vuodeksi tekemään avustajieni sijaisvuoroja. Tänä aikana hän näkee elämäni erilaisia mahdollisuuksia ja haasteita, jotka eivät suinkaan vähene koronapandemian seurauksena. Herää monenlaisia keskusteluja vaikeavammaisen asemasta ja itsemääräämisoikeudesta.

Tässä kirjassa avaan elämääni arjen kuvauksen kautta ja samalla näkymän henkilökohtaisen avustajan työhön. Lukijan ratkaistavaksi jää, millainen raapaisu tämä on oikeasta elämästä.

Kirjoittaja Jukka Sariola on omin sanoin "Etelä-Pohjanmaalta Helsinkiin ajautunut vammaisjärjestövaikuttaja, joka on mukana myös kirkollisella puolella".

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Jukka Sariola
Formaatti Nid. 272s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Books on Demand
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019