Tunnetko nimesi? - Kiehtova matka nimien maailmaan

29,60 € OVH: 32,90 €
Tilattavissa
SKU
9789523546776
Tunnetko nimesi? - Kiehtova matka nimien maailmaan?

Tunnetko nimesi? - Kiehtova matka nimien maailmaan vie matkalle oman nimen merkitykseen.

Nimestään jokainen ihminen tunnetaan - mutta tunnemmeko me oman nimemme? Viitoittaako nimi kantajansa tulevaisuutta tai tehtävää, luonnetta tai ulkomuotoa?
Nimen merkitys on aina ollut pelkkää nimeämistä syvempi. Nimiin liittyy myyttejä ja uskomuksia, nimi voi kantaa mukanaan vastuuta tai sillä on voitu toivottaa saajalleen siunausta.
Nimi kertoo kulttuurisesta identiteetistä. Raamatulliset nimet muodostavat oman ryhmänsä, nostalgiset vanhat itämerensuomalaiset nimet omansa. Pyhimysten nimet ja TV:stä tutut muotinimet liittyvät nimien iloiseen karnevaaliin. Joskus lempinimet vakiintuvat virallisiksi nimiksi, tai uusi identiteetti vaatii nimenmuutoksen.
Haluaapa lukija tutkia oman nimensä salaisuuksia tai pohtia tulevan lapsensa nimeä, teos on sukellus nimien mielenkiintoiseen maailmaan
.

Kirjoittaja Marianne Kiskola on Suomessa ja Kreikassa asuva tietokirjailija, joka on tehnyt kansainvälisen työuran media-alalla ja yritysjohtajana. Kuvituksen tehnyt Katja Kouvalainen on joensuulainen kuvataiteilija, joka yhdistää taiteessaan modernin tekniikan ja perinteiset tarinat. Kiskola ja Kouvalainen ovat aiemmin julkaisseet yhdessä teoksen 24 pyhimystä pahan päivän varalle (2021).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Marianne Kiskola, Katja Kouvalainen
Formaatti Nid. 130s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Kirjapaja
Copyright 2019