Symbolien Helsinki

27,90 € OVH: 32,00 €
Varastossa
SKU
9789518583137

Symbolien Helsinki on opas pääkaupunkimme salaisuuksiin.

Symbolien Helsinki kertoo Helsingin moninlaisista merkeistä.

Jos seinät osaisivat puhua, mitä ne kertoisivat? Helsinki ja sen rakennukset ovat täynnä viestejä Vanhan ylioppilastalon Väinämöisestä Johanneksenkirkon gargoileihin.

Rakennushistoriaan perehtynyt symbolitutkija Liisa Väisänen kiinnittää huomiomme lepakon muotoon rännin päässä ja Melkisedekin sinettimerkkiin talon seinässä. Kaupunki on täynnä kaukaisista kulttuureista vaeltaneita symboleita, joiden tunteminen antaa syvyyttä urbaaniin ympäristöön.

Kirjan kymmenen kävelyreittiä johdattavat Helsingin eri kaupunginosiin. Teos nostaa esiin rakennuksia, joissa on kiinnostava symbolinen sanoma, ja kertoo tarinat niiden taustalta.

Liisa Väisänen on tietokirjailija ja taiteentutkija, jonka erikoisalaa ovat symbolit. Hänet tunnetaan myös Ylen tv-sarjasta Merkkien salat. Väisänen on kotoisin Helsingistä, opiskellut Ranskassa, Italiassa ja Egyptissä ja asuu nyt Espanjan Malagassa. Hän on aiemmin kirjoittanut aiheesta kirjat Kristilliset symbolit - Ikkuna pyhään, Symbolien pitopöydässä - Ruokakulttuuria ja maistuvia merkityksiä sekä Mitä symbolit kertovat - Taidetta pintaa syvemmältä.

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Liisa Väisänen
Formaatti Sid. 200s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 SKS Kirjat
Copyright 2019