Israelin historia

29,90 € OVH: 36,00 €
Varastossa
SKU
9789524953597

Israelin historia vie modernin Israelin alueen synnyn alkuhetkistä tähän päivään.

Israelin historia on ensimmäinen suomenkielinen yleisesitys modernin Israelin valtion historiasta. Teos käsittelee Israelin ja Palestiinan alueen historiaa sionismin synnystä 1800-luvun loppupuolelta Israelin valtion syntyyn vuonna 1948 ja edelleen aina 2000-luvun alkuun asti.

Keskeisenä kysymyksenä on Israelin ja palestiinalaisten ja laajemmin arabimaailman välinen pitkä konflikti ja sen historia, josta teos pyrkii antamaan moderniin tutkimukseen pohjautuvan kiihkottoman kokonaiskatsauksen. Samalla se tarjoaa paljon konkreettista tietoa myös modernin Lähi-idän yleisemmästä historiasta. Lähi-idän konfliktin lisäksi Israelin historia käsittelee mm. Israelin aatteellisena pohjana olevaa sionismia, Israelin sisäpolitiikkaan olennaisesti kuuluneita kiistoja valtion suhteesta juutalaisuuteen ja eri maista Israeliin tulleiden juutalaisten välisiä suhteita.

Israelin historia on kiinnostavaa luettavaa jokaiselle, joka haluaa ymmärtää maailmanpolitiikan keskipisteenä olevaa aluetta.'

Entistä ajankohtaisen kirjan uusintapainos.

Hannu Juusola on Lähi-idän tutkimuksen professori Helsingin yliopistossa. Juusolan tutkimusteemat käsittelevät demokratiaa, sekularisaatiota ja kansalaisuusdiskursseja Lähi-idässä, kuivuuden merkitystä Lähi-idän poliittisissa konflikteissa, juutalaista magiaa sekä orientalismia Suomessa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Hannu Juusola
Formaatti Nid. 317s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 3.painos 2023 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019