Antiikin viimeinen keisari - Kaarle Suuri ja läntisen Euroopan muotoutuminen antiikista keskiajalle

28,80 € OVH: 32,00 €
Varastossa
SKU
9789523452336

Antiikin viimeinen keisari - Kaarle Suuri ja läntisen Euroopan muotoutuminen antiikista keskiajalle kertoo keskiajan tunnetun keisarin pitkästä hallitsemisajasta.

 

Antiikin viimeinen keisari - Kaarle Suuri ja läntisen Euroopan muotoutuminen antiikista keskiajalle

Kaarle Suuri hallitsi frankkien kuninkaana 46 vuotta ja liitti mahtavaan valtakuntaansa lähes koko läntisen Euroopan. Millainen henkilö ja hallitsija hän oli, ja mitä hän merkitsi aikalaisilleen ja myöhemmälle Euroopalle?

Antiikin viimeinen keisari piirtää pitkän kaaren antiikista varhaiskeskiaikaan. Avainkysymykseksi muodostuu, miten Välimeren alueen yhtenäiskulttuuri hajosi ja kuinka se lopulta frankkien ja Kaarle Suuren voimin muuttuu uudenlaiseksi Euroopaksi. Kun Kaarle kruunattiin Rooman keisariksi vuonna 800, oliko hän antiikin viimeinen tuulahdus vai keskiajan ensimmäinen airut?

Teoksen jälkipuoliskon muodostavat suomennokset kahdesta antiikin maallista elämäkertaperinnettä elvyttäneestä alkuperäistekstistä. Kaarlen hovissa vaikuttaneen Einhardin tekstistä tuli keskiajan perusteos, ja se loi Kaarle Suuresta elämää suuremman legendan. Notker Änkyttäjän kirjoitukset 880-luvulta ovat puolestaan leppoisia, inhimillisiä ja hauskojakin tarinoita hyvän hallitsijan perikuvaksi muodostuneesta Kaarlesta.

Kirjoittaja Tommi P. Lankila, PhD, Dott. Ric., on valmistunut tohtoriksi historiasta sekä Princetonista että Rooman Tor Vergata -yliopistosta. Hänen pääasiallinen tutkimuskohteensa on antiikin ja varhaiskeskiajan Välimeren alue.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Tommi P. Lankila
Formaatti Sid. 336s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Copyright 2019