Uskontodialogi - kasvatusta kulttuurien

9,00 € OVH: 10,00 €
Varastossa
SKU
9789529274734
Kirja rohkaisee kasvattajia vahvistamaan keskustelu- ja toimintakulttuuria, jossa kunnioitetaan eri tavoin ajattelevia ja uskovia ihmisiä.
Mitä tarkoitetaan uskontodialogilla? Millaisia haasteita kohdataan monikulttuurisissa kouluissa? Kuinka lisätä keskinäistä ymmärrystä ja luottamusta maailmassa, jossa erilaiset vakaumukset kohtaavat?

Kirja Uskontodialogi – kasvatusta kulttuurien kohtaamiseen rohkaisee kasvattajia vahvistamaan keskustelu- ja toimintakulttuuria, jossa kunnioitetaan eri tavoin ajattelevia ja uskovia ihmisiä. Kirja koostuu kolmesta osasta, joista ensimmäinen selvittää uskontodialogia käsitteenä. Toinen osa käsittelee uskontodialogia ja monikulttuurista kasvatusta erityisesti koulumaailman näkökulmasta. Kolmannessa osassa annetaan vinkkejä vuoropuheluun ja yhteistyöhön sekä käydään läpi harjoituksia, jotka voidaan toteuttaa yhdessä nuorten kanssa.

Teoksen Uskontodialogi – kasvatusta kulttuurien kohtaamiseen koostuu alan asiantuntijoiden kirjoittamista artikkeleista, jotka valottavat aihetta niin toiminnan, tutkimuksen kuin hallinnon ja suunnittelunkin näkäkulmista. Lisäksi osa kirjoittajista pohtii aihetta myös oman uskonnollisen vakaumuksensa pohjalta.


Kirjan toimittaja, TM Heidi Rautionmaa on ohjannut säännöllistä ruohonjuuritason uskontodialogitoimintaa Suomessa vuodesta 2000 lähtien. Heidi Rautionmaa on myös kansainvälisten dialogijärjestöjen, URI:n (United Religions Initiative) ja Religions for Peace –järjestön luottamustehtävissä sekä Maailman Uskontojen Parlamentin neuvottelukunnassa.

Lisätietoja
Fyysinen koko 200 x 200 mm
Kirjailija / Artisti Rautionmaa Heidi (toim.)
Formaatti Kierrekannet 61 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Selkoa Jeesuksesta
  Selkoa Jeesuksesta
  24,90 € OVH: 27,90 €
 2. Kirkollisia vaikuttajia
  Kirkollisia vaikuttajia
  55,20 € OVH: 65,00 €
 3. Kirkkopostilla 1-3 ja Huonepostilla
  Kirkkopostilla 1-3 ja Huonepostilla
  169,00 € OVH: 320,00 €
Copyright 2019