Työkaverina pelko - Väkivaltariskien ennakointa ja hallinta

35,10 € OVH: 39,00 €
Varastossa
SKU
9789524516303
Työssä kohdattu väkivalta tai sen uhka aiheuttaa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta ja heikentää lisäksi työmotivaatiota. Käytännönläheinen teos käsittelee turvallisen työympäristön lähtökohtia, toimivaa vuorovaikutusta asiakkaan kanssa, väkivaltatilanteiden kohtaamiseen liittyviä toimintamalleja ja uhkatilanteen jälkeen tarvittavia toimenpiteitä.
Työssä kohdattu väkivalta voi olla fyysistä väkivallan käyttöä tai sillä uhkaamista. Ylivoimaisesti eniten työväkivaltaa koetaan terveyden- ja sairaanhoitotyössä. Seurakuntaympäristössä erityisen alttiita asiakkaiden taholta koetulle väkivallalle tai sen uhkalle ovat diakoniatyötä tekevät.

Väkivallan uhka aiheuttaa pelkoa ja turvattomuuden tunnetta. Lisäksi se heikentää työmotivaatiota. Turvattomuuden tunnetta vahvistaa epätietoisuus omista oikeuksista sekä väkivaltatilanteiden kohtaamiseen liittyvistä toimintamalleista. Jokainen työntekijä on vastuussa oman toimintansa turvallisuudesta ja oman ammattitaitonsa kehittämisestä.

Työkaverina pelko - Väkivaltariskien ennakointi ja hallinta on käytännönläheinen teos, joka käsittelee turvallisen työympäristön lähtökohtia, toimivaa vuorovaikutusta asiakkaan kanssa, väkivaltatilanteiden kohtaamiseen liittyviä toimintamalleja ja uhkatilanteen jälkeen tarvittavia toimenpiteitä. Mukana on myös tapauskuvauksia sosiaali- ja terveysalalla tapahtuneista uhkatilanteista.


Työkaverina pelko -kirjan kirjoittaja Lauri Sundell työskentelee turvallisuusalan opettajana ammattiopistossa ja kouluttaa uhkatilanteiden hallintaa. Hänellä on 18 vuoden kokemus turvallisuusalasta.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Sundell Lauri
Formaatti nid. 145 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2014 PS-Kustannus
Copyright 2019