Oppi rakkaudesta

5,00 € OVH: 32,00 €
Varastossa
SKU
9789524953566
Oppi rakkaudesta pohtii suvaitsevaisuutta, suhtautumista luontoon, auttamista, parisuhdetta ja avioliiton ideologiaa. Se nostaa esiin uskonnollisuuden ja eri uskontojen roolin rakkauden tematiikassa ja herättää ajatuksia ihmiseksi kasvamisesta sekä rakkaudesta yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan elämän perustana. Vuoden 2015 pääsykoekirja Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan.
Kuinka tulisi rakastaa, ketä saa rakastaa ja onko rakkaus aina epäitsekästä? Mistä oikeastaan puhumme, kun puhumme rakkaudesta?

Oppi rakkaudesta on elämänläheinen kirja siitä, mitä rakkaus on. Rakkauden olemus avautuu niin kungfutselaisen ajattelun, kuuluisan keskiaikaisen rakkaustarinan kuin renessanssin elämäntaito-oppaidenkin avulla. Rakkauden kaleidoskoopissa vaihtuvat romanttinen rakkaus, ystävyysrakkaus, eroottinen rakkaus, lähimmäisenrakkaus, aatteellinen ja uskonnollinen rakkaus. Yhteistä niille on hyväksyntä ja arvostus, leikki ja intohimo. Myös tiedon, totuuden ja kuoleman filosofinen pohdinta kasvaa näistä juurista.

Oppi rakkaudesta pohtii suvaitsevaisuutta, suhtautumista luontoon, auttamista, parisuhdetta ja avioliiton ideologiaa. Se nostaa esiin uskonnollisuuden ja eri uskontojen roolin rakkauden tematiikassa ja herättää ajatuksia ihmiseksi kasvamisesta sekä rakkaudesta yksilön, yhteisön ja yhteiskunnan elämän perustana.


Risto Saarinen on Helsingin yliopiston ekumeniikan professori ja Suomen Akatemian huippuyksikön johtaja. Häntä kiinnostavat erityisesti ihmismielen filosofinen ja teologinen ymmärtäminen, monikulttuurisuus ja uskontojen vuoropuhelu.


oppi rakkaudesta on vuoden 2015 pääsykoekirja Helsingin yliopiston teologiseen tiedekuntaan.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Risto Saarinen
Formaatti sid. 200 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Gaudeamus
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. 95 teesin selitys
  95 teesin selitys
  19,90 € OVH: 24,90 €
 2. Eikä tässä vielä kaikki
  Eikä tässä vielä kaikki
  19,90 € OVH: 26,90 €
 3. Sydänten piispa - Irja Askola
  Sydänten piispa - Irja Askola
  25,90 € OVH: 34,00 €
Copyright 2019