Kirkot ja uskonnot itäisessä Euroopassa

12,90 € OVH: 42,00 €
Tilattavissa
SKU
9789513756383
Mielenkiintoinen kirj vainosta jälleenrakennukseen rautaesiripun takana.
Rautaesiripun murtuminen itäisessä Euroopassa aloitti uuden ja ennakoimattoman kirkkojen ja uskontojen aikakauden. Tuhansia kirkkoja alettiin korjata ja rakentaa. Samalla kun kommunismin puristuksessa eläneet perinteiset uskonnot saivat toimintavapauden, uudenlainen ilmapiiri avasi ovet eri ilmansuunnista tulleelle lähetystyölle. Kehitys kuluneen kahdenkymmenen vuoden aikana on ollut hyvin erisuuntainen eri itäisen Euroopan maissa ja uskontokuntien vahvoilla alueilla.


Tässä kirjassa käsitellään laajasti uskontojen jälleenrakentamista ja uskonnollisuuden muutoksia entisissä sosialistisissa maissa. Kirja on ensimmäinen suomalainen yleisteos, joka paneutuu perinteisten ja uusien uskontojen elämään ja arvojen muutoksiin jälkisosialistisessa itäisessä Euroopassa.


Teoksen kirjoittajat ovat Itä-Euroopan historiaan ja uskontoihin hyvin perehtyneitä tutkijoita ja yliopiston opettajia: Kaarina Aitamurto, Tapani Harviainen, Kaisamari Hintikka, Mikko Ketola, Matti Kotiranta, Kimmo Kääriäinen, Teuvo Laitila, Antero Leitzinger, Eino Murtorinne, Marat Shterin, Jouko Talonen, Maija Turunen ja Kaarina Ylönen.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Maija Turunen, toim.
Formaatti 200s
Julkaisuvuosi, julkaisija 2010 Edita Publishing Oy
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019