Aikamme monta islamia

24,90 € OVH: 34,00 €
Varastossa
SKU
9789524953719
Helppolukuinen tietopaketti esittelee islamin ilmenemismuotoja eri puolilla maailmaa ja pyrkii omalta osaltaan monipuolistamaan länsimaista islam-kuvaa.
Millaista on Marokon siirtotyöläisten maanläheinen kansanislam? Miksi Ghanaan virtaa apua sekä Iranista että Saudi-Arabiasta? Mihin mietiskelevät jaavalaismuslimit katosivat?

Joonas Mariston ja Andrei Sergejeffin toimittama artikkelikokoelma Aikamme monta islamia monipuolistaa rohkeasti islam-kuvaa esittelemällä sen ilmenemismuotoja eri puolilla maailmaa. Se on helppolukuinen tietopaketti, jossa käsitellään ajankohtaisia islamin muotoja, kuten Iranin valtiouskontoa, Hamasin ideologiaa, Talibanin islamia ja Turkin AKP-puolueen poliittista islamia. Näiden lisäksi tarkasteluun nostetaan tuntemattomampia islamilaisia yhteisöjä, joihin kuuluvat Intian Keralan mappilat, turkkilaisen mystikon Said Nursin seuraajat ja Suomessa asuvat tataarit.

AIkamme monta islamia -kirjan toimittajista Andrei Sergejeff (FM, Helsingin yliopisto) on Lähi-itään ja Afganistaniin erikoistunut historioitsija ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut laajasti erityisesti islamin ja modernin aikakauden suhdetta käsittelevistä teemoista.

Joonas Maristo (FM) on valmistunut Lyonin Université Jean Moulin III:sta ja valmistelee Helsingin yliopistolle väitöskirjaa persialaisesta ja arabialaisesta historiankirjoituksesta. Hän opettaa sekä persiaa että arabiaa ja on suomentanut lukuisia islamia ja Lähi-itää käsitteleviä artikkeleita.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Maristo Joonas, Sergejeff Andrei (toim.)
Saatavuus saatavana
Formaatti nid. 332 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2015 Avain
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019