Heinien herrat - Suomen historian pisin perinne

27,00 €
Varastossa
SKU
9789523870277

Onko kertomuksessa Lallista ja piispa Henrikistä mitään perää? Ovatko ”Lalli” ja ”Henrik” 1100-luvulla todella kohdanneet, ja jos ovat, mitä todella tapahtui? Voimmeko me lähes 900 vuotta myöhemmin tietää siitä mitään?

Heinien herrat - Suomen historian pisin perinne on monitieteinen tutkimus kertomuksesta, jonka kirjallisen dokumentaation aikajänne on pidempi kuin minkään muun Suomeen liittyvän tradition: kyseessä on Suomen historian eli historiallisen ajan pisin perinne. Kyseessä on myös Suomen historian pisin tutkimusperinne dosentti Mikko K. Heikkilän ollessa kansanomaisen Henrik ja Lalli -tradition johtava tutkija. Henrik ja Lalli ovat keskeinen osa Suomen yleistä historiaa, kirkkohistoriaa ja kielihistoriaa.

Dosentti Mikko K. Heikkilä on tutkinut Henrikiin ja Lalliin liittyvää traditiota ja sen todellisuuspohjaa yli vuosikymmenen ajan. Hän sivusi aihepiiriä mm. jo väitöskirjassaan Bidrag till Fennoskandiens språkliga förhistoria i tid och rum (Helsingin yliopisto 2014). Vuonna 2016 Heikkilältä julkaistiin" yli 200-sivuinen vertaisarvioitu tutkimus Kuka oli herra Heinäricki? - piispa Henrikin arvoitus, joka herätti ilmestyessään paljon huomiota. Heinien herrat on tuon kuusi vuotta sitten julkaistun tutkimuksen kauttaaltaan tarkistettu ja täydennetty laitos. Uusi teos ottaa huomioon tähänastisen tutkimuksen ja sisältää monia ennen julkaisemattomia tutkimustuloksia.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Mikko K. Heikkilä
Formaatti Nid. 307 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2022 Warelia
Copyright 2019