Antiikista bysanttiin - Aatehistoriallisia muutoksia

28,90 € OVH: 36,00 €
Varastossa
SKU
9789523451421

Miten 300-luvun alun pientä, marginaalista ja sulkeutunutta kristinuskon yhteisöä voitiin vain vuosikymmeniä myöhemmin kutsua kristinuskon yhteinäiskulttuuriksi? Miten jättimäisen imperiumin kulttuuri saattoi muuttua toisenlaiseksi parin sukupolven aikana?

Näihin kysymyksiin kansainvälisestikin ainutlaatuinen teos tarjoaa aiheeseen liittyen lukijalle uutta tietoa ja tuoreita näkökulmia. 

 

Kristinusko oli 300-luvun alussa vielä pieni, sulkeutunut ja marginaalinen yhteisö, mutta vain vuosikymmeniä myöhemmin, 400-luvulla, voitiin jo puhua vallitsevasta kristinuskon yhtenäiskulttuurista. Kirjoittaja Serafim Seppälä lähestyy elämänfilosofisten teemojen kautta moniuskontoisen myöhäisantiikin murrosta kristilliseksi Bysantiksi ja selvittää, miten jättimäisen imperiumin kulttuuri saattoi muuttua toisenlaiseksi parin sukupolven aikana - vieläpä ilman valloituksia. Kansainvälisestikin ainutlaatuinen teos tarjoaa aiheeseen liittyen lukijalle uutta tietoa ja tuoreita näkökulmia. 

Serafim Seppälä on ortodoksinen pappismunkki, filosofian tohtori ja kirjailija. Seppälä toimii systemaattisen teologian ja patristiikan professorina Itä-Suomen yliopistossa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Serafim Seppälä
Formaatti Sid. 350 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija Gaudeamus 2021
Copyright 2019