Opas lasten laulamiseen

17,60 €
Varastossa
SKU
9789519141329

Opas lasten laulamiseen on opaskirja lasten laulunopetukseen sisältää tietoa lasten äänestä sekä näkökulmia ja harjoituksia lasten laulunopetuksen tueksi.

Opas lasten laulamiseen on opaskirja lasten laulunopetukseen sisältää tietoa lasten äänestä sekä näkökulmia ja harjoituksia lasten laulunopetuksen tueksi. Lisäksi oppaassa käsitellään monia muita lasten laulamiseen liittyviä asioita, esimerkiksi kuoronjohtamista, esiintymisiin liittyviä seikkoja, kuten valmistautumista esitykseen, esiintymisjännitystä, mikrofonitekniikkaa ja muita lasten laulamisen opetuksessa kysymyksiä herättäviä aiheita. Oppaan lopussa on kokoelma ääniharjoituksia ja kaanoneita lapsilaulajille..

Opas on tarkoitettu kaikille laulavien lasten parissa työskenteleville, kuten lastenohjaajille, musiikkileikkikoulujen ja perusopetuksen opettajille ja kuoronjohtajille. Myös lasten vanhemmat saavat oppaasta tärkeää tietoa, josta on hyötyä omaankin äänenkäyttöön.

Timo Pihkanen valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemian musiikkikasvatuksen osastolta vuonna 1995. Pääinstrumenttina hänellä oli laulu ja syventymiskohteena kuoronjohto. Tämä opas liittyy hänen lisensiaattityöhönsä ja hän valmistelee myös lasten laulamista käsittelevää väitöskirjaa Sibelius-Akatemiassa.

Pihkanen aloitti kuorolaulajan taipaleensa vuonna 1978 Cantores Minores-kuorosta ja on laulanut muun muassa Sibelius-lukion kamarikuorossa, Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja Tapiolan kamarikuorossa. Kuoron johtajana Pihkanen on toiminut Kansallis-Kuorossa, Cantores Minores -koulutusryhmien kuorossa ja Kruununhaan musiikkiluokkien kuorossa. Laulusolistina hän on ollut klassisten kokoonpanojen lisäksi myös kevyemmän musiikin yhtyeissä.

Musiikin lehtorin ja kuoronjohtajan työn ohella hän työskentelee opetusharjoittelun ohjaajana, opettajien kouluttajana ja pedagogisena yhteyshenkilönä. Pihkanen luennoi myös lasten laulamisesta ja valmentaa lapsilaulajia erilaisiin solistisiin tehtäviin.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Timo Pihkanen
Formaatti Nid. 64s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2.painos 2016 Sulasol
Copyright 2019