Matkaopas Matteus-passioon

19,90 € OVH: 24,00 €
Tilattavissa
SKU
9789527337363

Tutkimusmatka pintaa syvemmälle tuttuun musiikkiteokseen.

Painos loppu, uusi painos on tulossa maaliskuussa 2024.

J.S. Bachin Matteus-passio vetää pääsiäisen alla kirkot tupaten täyteen. Miksi? Mikä passiosta tekee niin syvän ja väkevän? Mistä passio meille kertoo? Mikä on passion ja elämän välinen yhteys? Ainutlaatuisessa matkaoppaassaan Matkaopas Matteus-passioon musiikkitieteilijä Topi Linjama perkaa Bachin suurteoksen retoriikkaa ja musiikkiteologiaa perusteellisesti, mutta kansantajuisesti. Linjama tuo Bachin teemoja rohkeasti ja henkilökohtaisesti tähän päivään.

Kirja on erinomainen apu passion esittäjille ja kuulijoille. Se käy myös hiljentymis- ja elämäntaitoteoksesta, jossa pohditaan sellaista ihmisenä olemisen kysymyksiä kuin kärsimys, moraali ja kuolema. "Kuolema on peili, josta näemme egomme surkuteltavuuden ja touhujemme turhanpäiväisyyden - ja toisaalta elämän ainutkertaisuuden, ilon ja vakavuuden. Tämän peilin äärelle Bach vie passion kuulijan."

Topi Linjama on joensuulainen musiikkitieteilijä ja FM. Linjama on tutkinut vuosien ajan Bachin musiikkia ja luennoinut ja kirjoittanut Matteus-passiosta. Hän on aiemmin julkaissut tietokirjoja ja runokokoelman Varjo tarttuu peiliin (2018).

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Topi Linjama
Saatavuus Painos loppu, uusi painos tulossa maaliskuussa 2024.
Formaatti Nid. 144s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2.painos 2024 Basam Books
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019