Ikonit - hiljainen valo - Ikonien teoriaa ja käytäntöä

46,50 € OVH: 54,00 €
Tilattavissa
SKU
9789523734616

Ikonit - hiljainen valo - Ikonien teoriaa ja käytäntöä  -teos vie taiteen ja hengellisyyden ulottuvuuteen.

Ennakkotilattavissa - ilmestyy syyskuussa 2023.

Ikonit - hiljainen valo - Ikonien teoriaa ja käytäntöä

Ikonit ovat kokemassa uuden tulemisen. Niistä ollaan kiinnostuneita yhtä hyvin kauniina taide-esineinä kuin hengellisessä ulottuvuudessa. Tätä sekä todistaa että samalla edesauttaa viime vuosina voimakkaasti kasvanut ikonimaalauksen harrastus.

Kirjan alkuosassa lähestytään raikkaasti ikonien taustalla olevaa teoriaa toteuttaen se uusista näkökulmista. Ikoniteologiaa ja kuvan filosofiaa käsitellään käytännöllisellä otteella, maalarin perspektiivistä. Esiin nousevia aiheita ovat muun muassa mitä ikoni on, mikä on sen merkitys ja paikka nykyihmisen arjessa, ikonin ja hiljaisuuden suhde, myös viime aikoina paljon keskustelua herättänyt kapeakatseinen suhtautuminen ikoneihin ja niiden maalaamiseen.

Kirjan jälkipuoli esittelee ikonimaalauksen käytännön tekemistä ikoneihin erikoistuneen taidekonservaattorin näkökulmasta.

Kirjoittajalla on ollut työnsä vuoksi mahdollisuus tutustua vanhoihin ikoneihin laajalti ympäri maailmaa. Näistä merkittävistä kohtaamisista Narmala ammentaa inspiraatiota, josta pääsevät nyt osallisiksi hänen oppilaittensa ohella myös tämän kirjan lukijat.

Antti Narmala on sekä Suomen ortodoksisen kirkon johtava konservaattori että Valamon opiston Ikoniakatemian ikonimaalauksen opettaja. Narmala opiskeli ortodoksista teologiaa Itä-Suomen yliopistossa. Maalaustaiteen konservaattoriksi Narmala valmistui Helsingin Metropoliasta. Jo lapsuudessaan aiheesta kiinnostuneena hän on opettanut ikonimaalausta runsaat 20 vuotta. Konservaattorin toimessa Narmala vastaa ortodoksisen kirkon esineellisen kulttuuriperinnön hoidosta ja säilyttämisestä. Sekä ikonimaalarina että opettajana Narmalalle on hengellisen näkökulman lisäksi tärkeää vanhojen ikonien tarjoama ehtymätön innoitus, niiden aiheiden ja sommitelmien runsaus sekä niiden materiaalitekniset ratkaisut. Antti Narmala asuu ja työskentelee sekä Helsingin Harjussa että Valamon luostarissa.

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Antti Narmala
Saatavuus Ennakkotilattavissa. Ilmestyy jsyyskuussa 2023.
Formaatti Sid. 200s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Readme.fi
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
 1. Ihmeellinen armo
  Ihmeellinen armo
  Tarjoushinta 10,00 € Norm. hinta 21,60 €
 2. Ainutlaatuinen Jeesus
  Ainutlaatuinen Jeesus
  5,90 € OVH: 14,90 €
 3. Lepään joogamatollani ja rukoilen
  Lepään joogamatollani ja rukoilen
  12,90 € OVH: 25,90 €
Copyright 2019