Raamattu ja populaarikulttuuri

33,00 €
Tilattavissa
SKU
9789519217796
Raamattu ja populaarikulttuuri

Raamattu ja populaarikulttuuri  - Miten Raamattua on käytetty ja miten sen vaikutusta voidaan havainnoida elokuvissa, kirjallisuudessa, televisio-ohjelmissa tai muissa nykykulttuurin muodoissa? Miten Raamattua itsesään voidaan tarkastella osana populaarikulttuuria?

Populaarikulttuuria on tosiaan pidetty sisällöltään yksinkertaisena ja kaupallisena massoille suunnattuna viihteenä, mutta tosiasiassa sen vastaanottajat ja kuluttajat luovat aktiivisesti merkityksiä ja haastavat eliitin kulttuurimieltymyksiä ja -arvoituksia. Tässä artikkelikokoelmassa populaarikulttuuri nähdään monitahoisena ilmiönä, jonka vaikutuspiiri ulottuu myös raamatunteksteihin sekä uskontoihin laajemminkin.

Raamattu ja populaarikulttuuri esittelee eri näkökulmista, miten raamatuntekstien hahmot, kertomukset ja aiheet näkyvät populaarikulttuurissa. Kokoelman kirjoittajat Susanna Asikainen ja Marika Pulkkinen ovat raamatuntutkijoita, uskontotieteilijöitä ja kirjallisuustieteilijöitä. Moniääninen teos tarkastelee laajaa kirjoa eri populaarikulttuurin tuotteita ja ilmiöitä elokuvista ja televisiosarjoista rooli- ja videopelimaailmaan. Artikkeleissa analysoidaan niin raamatuntekstien suoraa vaikutusta populaarikulttuurin tuotteisiin kuin raamatuntekstien teemojen ja hahmojen epäsuorempaa rinnasteisuutta näihin ilmiöihin.

Kirjan aihepiireinä ovat:

- Teoria ja metodologia
- Eläytyminen, osallistuminen ja kuluttaminen populaarikulttuurissa
- Sukupuoli, ruumis ja Raamattu populaarikulttuurissa
- Fantasia, kauhu ja lopunajat

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Susanna Asikainen, Marika Pulkkinen, toim.
Formaatti Nid.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Suomen Eksegeettinen Seura
Copyright 2019