Pyhä, paha ruoka - uskonnon ja etiikan näkökulmia

33,50 € OVH: 37,00 €
Varastossa
SKU
9789523452138

Pyhä, paha ruoka tarkastelee ruokaa uskonnon ja etiikan tutkimuksen välinein. Se johdattaa eri uskontojen ruokakulttuureihin ja niiden keskeisiin ideoihin, joita valaistaan esimerkein niin menneisyydestä kuin nykyajastakin.

Uskonnot määrittävät monin eri tavoin ihmisten syömistä. Toisaalta joskus kuulee myös sanottavan, että ruoka on uusi uskonto: esimerkiksi tietynlaisen ruokavalion noudattaminen voi muistuttaa uskonnollisten oppien seuraamista. Lisäksi ruokaan kietoutuu paljon elämänkatsomuksellisia ja eettisiä kysymyksiä. Teoksessa tarkastellaan, miten ruokaan liittyvät eettiset valinnat ja niiden taustalla olevat arvot suhteutuvat uskontojen opetuksiin hyvästä elämästä ja ihmisen roolista eliökunnassa.

Pyhä, paha ruoka on ensimmäinen suomenkielinen tietokirja, jossa käsitellään ruoan ja uskonnon suhdetta kattavasti eri uskontoperinteissä.

Virpi Mäkinen, dosentti, toimii teologisen etiikan ja sosiaalietiikan vanhempana yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Heikki Pesonen, dosentti, toimii uskontotieteen yliopistonlehtorina Helsingin yliopiston teologisessa tiedekunnassa.

Risto Uro, dosentti, toimi Uuden testamentin eksegetiikan yliopistonlehtorina Helsingin yliopistossa eläkkeelle jäämiseensä asti.

 

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Virpi Mäkinen, Heikki Pesonen, Risto Uro (toim.)
Formaatti Nid. 380s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2023 Gaudeamus
Copyright 2019