Irakilaisempi kuin luulit

22,50 € OVH: 25,00 €
Varastossa
SKU
9789523740853

Emil Antonin kirjassa Irakilaisempi kuin luulit tehdään nojatuolimatka Irakiin, opiskellaan arabiaa Jordaniassa, seikkaillaan Hiskian tunnelissa Jerusalemissa ja matkustetaan ajassa Marco Polon ja 1200-luvun fransiskaanien kanssa tuntemattomien idän kristittyjen maailmaan.

Irakilaisempi kuin luulit kokoaa yhteen TT Emil Antonin suosittuja kirjoituksia. Kirjassa tehdään nojatuolimatka Irakiin, opiskellaan arabiaa Jordaniassa, seikkaillaan Hiskian tunnelissa Jerusalemissa ja matkustetaan ajassa Marco Polon ja 1200-luvun fransiskaanien kanssa tuntemattomien idän kristittyjen maailmaan.

Jo Raamatun luomiskertomuksessa mainitaan kaksi Irakissa virtaavaa jokea, Eufrat ja Tigris. Abraham lähtee Kaldean Urista, siis Irakista, ja juutalaisten Babylonian pakkosiirtolaisuus on sekä Vanhan että Uuden testamentin ymmärtämisen kannalta aivan keskeinen tapahtuma. Raamatun kuuluisat profeetat kuten Hesekiel, Daniel ja Joona julistivat sanomaansa nykyisen Irakin mailla, ja myöhemmin Irakista tuli arameankielisen kristinuskon ydinaluetta. Sieltä tulee myös maailman vanhin eepos, kiehtova Gilgamesh.  

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Emil Anton
Formaatti nid. 160 sivua
Julkaisuvuosi, julkaisija Päivä 2023
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019