Johdatus varhaisen kirkon teologiaan

39,90 € OVH: 48,80 €
Varastossa
SKU
9789516072275
Johdatus varhaisen kirkon teologiaan on asiantunteva ja selkeä johdatus kristillisen teologian alkuvaiheisin.

Tarpeellinen perusteos tutustuttaa lukijansa varhaisen kirkon teologiseen ajatteluun ja antaa välineitä kirkkoisien tekstien ymmärtämiseen. Johdatus varhaisen kirkon teologiaan on asiantunteva ja selkeä johdatus kristillisen teologian alkuvaiheisin. Ensimmäisinä vuosisatoina muotoutui se teologinen perusta, joka on yhteinen kirkoille vielä tänään. Kirja jakaantuu neljään päälukuun.

Aluksi perehdytään varhaisten kristittyjen maailmaan: millaisessa ympäristössä kristinusko syntyi, mikä siinä vetosi aikakauden ihmisiin ja millainen oli kristittyjen ja heidän ympäristönsä välinen suhde. Toinen luku valottaa varhaiskristillisen teologian kehitystä. Luvussa selvitetään, miten uuden uskon julistuksesta kehittyi teologista pohdintaa ja millaisiin auktoriteetteihin kirkko nojasi. Kolmas luku keskittyy kahteen kristinuskon keskeiseen piirteeseen, kolminaisuusoppiin ja kristologiaan, joiden muotoutumista seurataan varhaisten lähteiden valossa. Neljännessä luvussa tarkastellaan ihmisen ja Jumalan suhdetta varhaisen kirkon opetuksessa ja elämässä. Johdatus varhaisen kirkon teologiaan on tärkeä kirja jokaiselle teologille ja oiva johdatus aiheeseen antiikinhistoriasta kiinnostuneille.

Teos on arvokas käsikirja uskonnonopettajille ja tarpeellinen jokaiselle, joka on kiinnostunut kirkon historiasta tai haluaa ymmärtää aikamme teologiaa ja eri kirkkojen teologisia painotuksia. Kirjan ovat kirjoittaneet prof. Gunnar af Hällström (Joensuun yliopisto), TT Anni Maria Laato (Åbo Akademi) ja piispa, dos. (Helsingin yliopisto) Juha Pihkala. He ovat tutkimuksessaan perehtyneet varhaisen kirkon dogmatiikkaan ja historiaan. Jokainen on myös osallistunut ekumeeniseen työhön

Lisätietoja
Kirjailija / Artisti Hällström Gunnar af, Laato, Pihkala
Saatavuus Saatavana
Formaatti sid. 277 s.
Julkaisuvuosi, julkaisija 2005 Kirjapaja
Tästä kiinnostuneet katsoivat myös
Copyright 2019